De beste manier om tekeningen uit te lijnen met overlaypagina’s

Van toepassing op:

• Revu 20
  • Revu 2019
  • Revu 2018

Tekeningen uitlijnen

De basisprocedure voor overlay van documenten is de bestanden te selecteren die u wilt vergelijken, drie uitlijningspunten te selecteren binnen de inhoud van de tekening van elk bestand en vervolgens Overlaypagina’s Pictogram Overlaypagina's Revu te gebruiken om een nieuw bestand te maken dat afzonderlijke lagen bevat. Om ervoor te zorgen dat de uitlijningspunten die u selecteert een nauwkeurige overlay opleveren, schakelt u Vastmaken aan inhoud Pictogram Vastmaken aan inhoud Revu in en zorgt u ervoor dat uw uitlijningspunten in de juiste volgorde zijn gekozen, zoals hieronder beschreven:

1. Voeg de bestanden die u wilt vergelijken toe aan het dialoogvenster Overlaypagina’s:
    1. Als de documenten reeds geopend zijn, kunt u naar Document > Overlaypagina’s Pictogram Overlaypagina's Revu gaan en zal het dialoogvenster automatisch de bestanden weergeven zodra het opent.
      Als u aanvullende bestanden geopend hebt, kunt u deze toevoegen door op Open bestanden toevoegen te klikken.
    2. Als de bestanden nog niet geopend zijn, kunt u naar Document > Overlaypagina’s Pictogram Overlaypagina's Revu gaan en op Toevoegen klikken in het dialoogvenster. Zo kunt u het eerste bestand van alle bestanden die u wilt vergelijken vinden en selecteren. Om de rest van de documenten toe te voegen, klikt u nogmaals op Toevoegen en herhaalt u het proces voor elk bestand.
      Om een specifiek deel van een tekening toe te voegen in plaats van de hele pagina, gaat u naar Document > Overlaypagina’s > Wijzigen. Vanuit het dialoogvenster klikt u op Regio selecteren en klikt en sleept u met de muis over de oppervlakte van de tekening die u in de overlay wilt opnemen. Klik op OK.
  2. Uitlijningspunten kiezen:
    Als u uitlijningspunten instelt, dan is het belangrijk om dezelfde drie punten in dezelfde volgorde te selecteren voor elke tekening. Voor de nauwkeurigheid schakelt u Vastmaken aan inhoud Pictogram Vastmaken aan inhoud Revu in vanuit de Statusbalk of door de sneltoets Ctrl+Shift+F10 op uw toetsenbord te gebruiken.
    1. Indien Vastmaken aan inhoud is ingeschakeld, klikt u op Punten uitlijnen in het dialoogvenster Overlaypagina’s en selecteert u drie locaties op de eerste tekening. Daarna zal de volgende tekening worden geopend en kunt u dezelfde drie punten in dezelfde volgorde selecteren.
      Het beste is om de uitlijningspunten binnen de werkelijke inhoud van de tekening te selecteren in plaats van op drie hoeken van de omliggende rand te klikken.
    2. Klik op OK in het dialoogvenster Overlaypagina’s.

Nadat het proces is voltooid, zal een nieuw en goed uitgelijnd bestand worden geopend genaamd Overlay.