Gegroepeerde markeringen aanmaken met het juiste onderwerp

• Revu 20
  • Revu 2019
  • Revu 2018

Gegroepeerde markeringen aanmaken

Markeringen groeperen is handig voor het combineren van meerdere markeringen die u vaak gebruikt. Volg deze stappen om uw eigen markeringen aan te maken:

Stap 1: tekenen met markeringshulpmiddelen

Teken de elementen voor uw aangepaste markering. U kunt Cirkels Cirkelpictogram, Rechthoeken Rechthoekpictogram, Lijnen Lijnenpictogram of andere markeringen gebruiken.

Stap 2: de elementen selecteren en groeperen

Selecteer nu alle elementen. Er zijn verschillende manieren om meerdere elementen te selecteren.

• Houd de Shift-toets ingedrukt en selecteer een voor een de elementen.
  • Gebruik het hulpmiddel Selecteren Pictogram Selectiepijl (V) om een rechthoek rond alle elementen te tekenen.
  • Gebruik het hulpmiddel Lasso Pictogram Revu lasso (Shift+O) om elementen te selecteren die door een onregelmatig gevormd gebied heen lopen.
  • Selecteer meerdere onderdelen uit de Lijst met markeringen Pictogram Lijst met markeringen (Alt+L).

Zodra alle elementen zijn geselecteerd, kunt u ze groeperen. Klik met de rechtermuisknop op een van de elementen en selecteer Groeperen (Ctrl+G) in het vervolgkeuzemenu. De blauwe grenslijnen en handvatten voor elk element veranderen in een grenslijn en een set handvatten nadat deze zijn gegroepeerd.

Gegroepeerde markeringen een andere naam geven

Na groepering verschijnen deze als “Groep” in de kolom Onderwerp van de Lijst met markeringen Pictogram Lijst met markeringen. Dit kan verwarrend zijn als u meerdere markeringen hebt gegroepeerd en deze van elkaar wilt onderscheiden in de lijst met markeringen. U kunt een gegroepeerde markering als volgt een nieuwe naam geven:

1. Ga naar de Lijst met markeringen Pictogram Lijst met markeringen en zoek de gegroepeerde markering waar u de naam van wilt wijzigen.
  2. Dubbelklik op de standaard onderwerpnaam (in de kolom Onderwerp). Als u klikt, wordt de gegroepeerde markering ook gemarkeerd op de pagina.
  3. Voer de gewenste naam van het onderwerp in de Lijst met markeringen Pictogram Lijst met markeringen in en druk op Enter.

Uw gegroepeerde markering heeft nu een aangepaste naam.

Markeringen opslaan

Eventuele markeringen of groepen markeringen kunnen worden opgeslagen in de Tool Chest Pictogram Revu Tool Chest (Alt+X) en opnieuw gebruikt worden. U ziet uw nieuw aangemaakte symbool in het deel Recente hulpmiddelen van de Tool Chest Pictogram Revu Tool Chest. Klik op het symbool en sleep het naar het deel Mijn hulpmiddelen of naar een van uw andere werksets. Het symbool kan nu altijd worden gebruikt.

Als u een markering wilt opslaan en in uw aangepaste Onderwerp in de Lijst met markeringen wilt laten verschijnen, wijzig dan de naam voordat u doorgaat. Anders verschijnt het als “Groep” in de Lijst met markeringen Pictogram Lijst met markeringen.

Revu 2019

Revu 20

Revu 2018

How-to

Markering

Revu houdt het lopende aantal bij van elk type markering in de lijst met markeringen. U kunt het aantal specifieke markeringen in het document bijhouden alsof u een reekshulpmiddel gebruikt.