Zoeken naar een symbool of afbeelding in een PDF

• Revu 20
  • Revu 2019
  • Revu 2018

Vind symbolen of afbeeldingen met VisualSearch

Met de functie VisualSearch kunt u zoeken naar alle exemplaren van een visueel teken of object in een document. Zodra u alle exemplaren van een object hebt gevonden, kunt u een actie toepassen—zoals markeren of hyperlinken—naar al die exemplaren tegelijkertijd. Als u met harde kopieën van tekeningen werkt, dan kunt u ze scannen naar PDF en VisualSearch toepassen.

VisualSearch gebruiken:

1. Open het paneel Zoeken (Ctrl+F of Alt+1).
    Als u het zoekpaneel niet ziet in de zijbalk, gaat u naar Weergave > Panelen > Zoeken.
  2. Klik op de knop Visueel zoeken.
  3. Klik op Rechthoek krijgen.
  4. Teken een rechthoek rond het object waar u naar wilt zoeken. Om een vierkant te tekenen, houdt u Shift ingedrukt tijdens het slepen.Er wordt aan de linkerkant een voorvertoning weergegeven. Als deze niet verschijnt, probeert u het zoekpaneel groter te maken.
  5. Klik op Zoeken. De zoekbalk wordt onderaan het paneel weergegeven.
  6. Als u teveel irrelevante resultaten hebt of te weinig, ga dan naar het deel Opties en pas de Gevoeligheid aan voor een beter resultaat. Een lagere gevoeligheid zorgt voor een grotere variatie aan resultaten, een hogere gevoeligheid zorgt voor een kleinere variatie.
  7. Zodra u de gewenste resultaten hebt, selecteert u enkele of alle resultaten en klikt u er met de rechtermuisknop op om te hyperlinken, bladwijzers toe te voegen of andere dingen te doen.

De zoekrechthoek definiëren

VisualSearch zoekt naar alles binnen de zoekrechthoek, zelfs de lege ruimte. Het maken van te grote rechthoeken kan ervoor zorgen dat irrelevante onderdelen onderdeel worden van de zoekresultaten. U kunt het beste en rechthoek maken die zo dicht mogelijk bij de randen van uw object komt.

How-to

Revu 2019

Markering

Documenten bewerken

Revu 20

Revu 2019

Revu 20

Revu 2018

How-to

Markering

Documenten bewerken

Revu kan curves aanmaken op metingen van Omtrek en Oppervlakte, evenals andere polygone en polylijnvormige markeringen.