Beheer tekeningen efficiënter met Batch Link

• Revu 20
  • Revu 2019

Met de functie Batch Link® maakt u automatisch hyperlinks aan voor een groep PDF’s, zoals wanneer u met een set van meerdere tekeningen of details werkt op tekenbladen. U kunt de criteria specificeren die worden gebruikt om deze hyperlinks te maken of het proces te automatiseren met behulp van bestandsnamen, paginalabels of de functie Automatisch markeren.

U kunt Batch Link tevens gebruiken om:
  • Een navigatielink aan te maken naar uw titelblok waarmee u naar de bladindex wordt gebracht.
  • Studio-projectbestanden toe te voegen aan de wizard Batch Link.

Lees hoe u uw batchlinks naar een hoger plan kunt tillen met deze tips!

De functie Batch Link is alleen beschikbaar in Revu eXtreme.

Als de set met bestanden waarvan u een batch link wilt maken een titelblok bevat, kunt u dat gebruiken om een navigatielink te maken dat u terugbrengt naar de bladindex, vergelijkbaar met een startknop. Het enige wat u hoeft te doen, is de in de wizard Batch Link gegenereerde zoekterm (doorgaans het bladnummer) te vervangen door uw projectnummer. Als u geen projectnummer hebt, dan kunt u een tekstzin gebruiken die u in het titelblok op elke pagina vindt.

1. Ga naar Batch > Link > Nieuw. De wizard Batch Link wordt geopend.
  2. Voeg de PDF’s toe die verwerkt moeten worden.
  3. Selecteer Volgende. De tweede pagina van de wizard Batch Link wordt geopend.
  4. Om uw lijst met zoektermen te genereren, kiest u de optie Paginaregio en klikt u op Selecteren.

Definieer vervolgens een regio in de PDF en genereer zoektermen

1. Klik en sleep om een regio te definiëren in de PDF. Het dialoogvenster Automatisch markeren verschijnt als de regio is gedefinieerd. Klik op OK als u klaar bent.
  2. Als het juiste bladnummer wordt weergegeven naast de zoekterm in het deel Scanvoorbeeld, klikt u op Genereren. De lijst Links beheren wordt automatisch samengesteld.

Als laatste neemt u de zoektermen door en bewerkt u de bestemming

1. Neem de gegenereerde lijst met zoektermen door om te controleren of ze overeenkomen met de juiste bestemming.
  2. Wijzig de zoekterm voor uw projectnummer (of een tekstzin in het titelblok).
  3. Selecteer OK en vervolgens Uitvoeren.

Nu hebt u een link in uw titelblok waarmee u wordt teruggebracht naar de bladindex.

Hebt u ooit een Batch Link willen maken voor uw Studio-project? Dat kunt u doen door uw Studio-voorkeuren te wijzigen.

Studio-projectbestanden inschakelen voor Batch Link:

1. Ga naar Revu > Voorkeuren (Ctrl+K).
  2. Vanuit de zijbalk selecteert u Studio en vervolgens Opties.
  3. Wis het selectievakje Bestanden alleen vanuit werkbalk openen en opslaan naar Studio.
  4. Open het projectbestand.
  5. Ga naar Batch > Link > Nieuw.
  6. Selecteer Bestanden toevoegen en voeg uw projectbestanden toe.

Nu kunt u uw projectbestanden toevoegen aan de wizard Batch Link.

Revu 2019

Revu 20

How-to

Tekeningenbeheer

Hebt u een vraag over de licentie of installatie van Bluebeam Revu? Klik om antwoorden te lezen op veelgestelde vragen en nog veel meer.