PDF-bestanden draaien: Pagina’s draaien versus weergave draaien

Van toepassing op:

• Revu 21
  • Revu 20
  • Revu 2019
  • Revu 2018

U kunt een pagina draaien met behulp van Weergave draaien of Pagina’s draaien. Met Weergave draaien wordt uw huidige weergave van de PDF tijdelijk veranderd, terwijl u met Pagina’s draaien de richting van uw document permanent wijzigt.

Weergave draaien

Weergave draaien verandert tijdelijk de manier waarop een PDF wordt weergegeven in Revu zonder de inhoud van de PDF te wijzigen. Dit betekent dat de pagina en eventuele markeringen weliswaar gedraaid weergegeven worden, maar er geen nieuwe ‘bovenkant’ van de pagina gedefinieerd wordt. Met andere woorden: als u de PDF-weergave 90 graden met de klok mee draait, dan wordt de ‘bovenkant’ van de pagina naar rechts gedraaid.

Dit betekent dat wanneer u nieuwe markeringen plaatst, deze ook gedraaid lijken zodat ze overeenkomen met de richting van de pagina.

• Ga naar Weergave > Weergave draaien en kies vervolgens Rechtsom draaien (Ctrl+Shift+Plus) of Linksom draaien (Ctrl+Shift+Min).

Pagina’s draaien

Pagina’s draaien draait de pagina permanent en definieert een nieuwe “bovenkant” van de pagina. Hiermee worden ook de bestaande markeringen gedraaid, waarbij nieuwe markeringen worden uitgelijnd met de nieuwe “bovenkant” van de pagina.

• Ga naar Document > Pagina’s draaien (Ctrl+Shift+R).