Revu Sets: achterwaartse compatibiliteit

• Revu 20
  • Revu 2019

Probleem

U hebt een set aangemaakt in Revu en een collega heeft de set geopend in een eerdere versie van de software. Uw collega merkt dat bepaalde opties zoals die voor revisiestapeling of bladsortering niet beschikbaar zijn en dat de set er anders uitziet.

– Of –

U hebt een set aangemaakt in Revu. De set wordt vervolgens geopend en opgeslagen in een eerdere versie van Revu. Als u de set dan weer opent in Revu 2019, zult u merken dat bepaalde functies zoals tags nu ontbreken.

Oorzaak

Dat komt doordat de set is aangemaakt in een nieuwere versie van Revu, met functies die niet aanwezig zijn in oudere versies van de software.

Een voorbeeld daarvan is de functie Categorieën, die pas in Revu 2015.0 geïntroduceerd wordt. Als u een set met categorieën aanmaakt in Revu 2015 of hoger en deze vervolgens opent in Revu 12.6 of lager, kunnen de bestanden niet worden ingedeeld volgens de setcategorieën (Architectuur, Elektra, Structuur enzovoort) omdat deze functie niet wordt herkend.

Oplossingen en beste praktijken

Als er een mogelijkheid bestaat dat een set die u aanmaakt in Revu geopend kan worden in Revu 2015.6 of lager, dan is het belangrijk om te weten dat deze er mogelijk anders uitziet vanwege de opties en instellingen die niet aanwezig zijn in oudere versies van Revu. Daardoor moet u bepaalde instellingen aanpassen of uitschakelen, zoals hieronder beschreven.

Voordat u een set aanmaakt, kunt u deze instellingen uitschakelen door:

1. Het paneel Sets te openen (Alt+2) en op Sets > Nieuwe set te klikken.
  2. Klik op Opties als de dialoog Set: Nieuwe set.bex wordt geopend.

Als de set die u wilt wijzigen, reeds is aangemaakt en u deze wilt wijzigen, opent u het paneel Sets (Alt+2) en klikt u op de knop Set wijzigen . Als de dialoog Set: {set-name}.bex wordt geopend, klikt u op Opties.

Als het venster Setopties is geopend, schakelt u de volgende instellingen uit:

1. Sorteer getagde bladen op bladnummer: omdat tags niet compatibel zijn met Revu 2015.6 en lager, verwijdert u het selectieteken van deze optie.
  2. Stapel revisies op: bladnummer, revisienummer: u moet het selectieteken verwijderen uit de optie Sorteer getagde bladen op bladnummer en vervolgens Bestandsnaam of Paginalabel uit het vervolgkeuzemenu selecteren om de revisies goed te stapelen.
  3. Indelen op: bladnummer: deze instelling is te vinden in het tabblad Categorieën van de dialoog Opties instellen en moet gewijzigd worden in Indelen op: Bestandsnaam om de bladen goed in te delen.

Uw settags opnieuw opbouwen

Als een set is aangemaakt in Revu 2016 of hoger en vervolgens in Revu 2015 of lager wordt geopend, dan is alle tagfunctionaliteit uitgeschakeld en is het pictogram Tags bewerken grijs.

Hoewel de tagegevens zijn verwijderd uit het setbestand (.bex) toen het in de oudere software werd opgeslagen, zijn de taggegevens van de individuele bladen nog wel intact. Dit kunt u controleren in het deel Tags in het paneel Eigenschappen (Alt+P). U kunt de taggegevens van de set herstellen door de set opnieuw op te bouwen:

Het opnieuw opbouwen van een set in Revu 2019 die is opgeslagen in Revu 2015.6 of lager:

1. Open de set in Revu 2019.
  2. Klik op Set wijzigen in de werkbalk Sets. De dialoog Set: {set-name}.bex wordt geopend.
  3. Klik op Opties. Hierdoor wordt de dialoog Setopties geopend.
  4. Ga naar het tabblad Sortering en selecteer het selectievakje Sorteer getagde bladen op bladnummer.
  5. Klik op het tabblad Tags.
  6. Selecteer het selectievakje Autotag: Revisienummer gebaseerd op bladnummer.
  7. Klik op de Plus plus aan de linkerkant van de dialoog. De dialoog Tagveldbewerker wordt geopend.
  8. Klik op het tabblad Standaard en selecteer Bladnaam (tekst) in het vervolgkeuzemenu Tag en klik op OK.
  9. Klik op Bladnaam in de kolom Tagnaam . Gebruik de blauwe driehoek omhoog om deze bovenaan de lijst te plaatsen.
  10. Klik op OK. Daardoor wordt u teruggebracht naar de dialoog Set: {set-name}.bex.
  11. Klik op OK. De dialoog Tags toevoegen wordt geopend. U wordt gevraagd de paginaregio’s opnieuw te selecteren die u hebt aangemaakt toen u de set voor het eerst opbouwde.
  12. Klik op OK. Revu scant de tekeningen en herstelt de tags. De knop Tags bewerken is niet langer grijs in de werkbalk Sets en alle revisies worden juist gestapeld.
  13. Sla de set op.
Dit proces herstelt niet de paginaregio’s die geselecteerd waren voor tags toen de set voor het eerst werd aangemaakt. U wordt echter wel gevraagd deze te selecteren als u er voor het eerst nieuwe tekeningen aan toevoegt.

Een set met categorieën opslaan in Revu 12.6 en lager

Zoals eerder aangegeven, is het zo dat als u een set aanmaakt met categorieën (voor het eerst in Revu 2015) en deze vervolgens opent in Revu 12.6 of lager, deze niet worden weergegeven zoals in nieuwere versies van Revu omdat de categorieën dan niet worden herkend. Bovendien zorgt het opslaan van een set met categorieën in Revu 12.6 of lager ervoor dat alle categoriegegevens van het setbestand (.bex) worden overschreven. Deze categorieën moeten opnieuw worden aangemaakt met Revu 2015 of hoger.

Problemen oplossen

Revu 2019

Compatibiliteit

PDF-beheer

Andere versies van dit artikel

Revu 2018

Probleem

U hebt een set aangemaakt in Revu 2018 en een collega heeft de set geopend in een eerdere versie van de software. Uw collega merkt dat bepaalde opties zoals die voor revisiestapeling of bladsortering niet beschikbaar zijn en dat de set er anders uitziet.

– Of –

U hebt een set aangemaakt in Revu 2018. De set wordt vervolgens geopend en opgeslagen in een eerdere versie van Revu. Als u de set dan weer opent in Revu 2018, zult u merken dat bepaalde functies zoals tags nu ontbreken.

Oorzaak

Dat komt doordat de set is aangemaakt in een nieuwere versie van Revu, met functies die niet aanwezig zijn in oudere versies van de software.

Een voorbeeld daarvan is de functie Categorieën, die pas in Revu 2015.0 geïntroduceerd wordt. Als u een set met categorieën aanmaakt in Revu 2015 of hoger en deze vervolgens opent in Revu 12.6 of lager, kunnen de bestanden niet worden ingedeeld volgens de setcategorieën (Architectuur, Elektra, Structuur enzovoort) omdat deze functie niet wordt herkend.

Oplossingen en beste praktijken

Als er een mogelijkheid bestaat dat een set die u aanmaakt in Revu 2018 geopend kan worden in Revu 2015.6 of lager, dan is het belangrijk om te weten dat deze er mogelijk anders uitziet vanwege de opties en instellingen die niet aanwezig zijn in oudere versies van Revu. Daardoor moet u bepaalde instellingen aanpassen of uitschakelen, zoals hieronder beschreven.

Voordat u een set aanmaakt, kunt u deze instellingen uitschakelen door:

1. Het paneel Sets te openen (Alt+2) en op Sets > Nieuwe set te klikken.
  2. Klik op Opties als de dialoog Set: Nieuwe set.bex wordt geopend.

Als de set die u wilt wijzigen, reeds is aangemaakt en u deze wilt wijzigen, opent u het paneel Sets (Alt+2) en klikt u op de knop Set wijzigen . Als de dialoog Set {:set-name}.bex wordt geopend, klikt u op Opties.

Als het venster Setopties is geopend, schakelt u de volgende instellingen uit:

1. Sorteer getagde bladen op bladnummer: omdat tags niet compatibel zijn met Revu 2015.6 en lager, verwijdert u het selectieteken van deze optie.
  2. Stapel revisies op: bladnummer, revisienummer: u moet het selectieteken verwijderen uit de optie Sorteer getagde bladen op bladnummer en vervolgens Bestandsnaam of Paginalabel uit het vervolgkeuzemenu selecteren om de revisies goed te stapelen.
  3. Indelen op: bladnummer: deze instelling is te vinden in het tabblad Categorieën van de dialoog Opties instellen en moet gewijzigd worden in Indelen op: Bestandsnaam om de bladen goed in te delen.

Uw settags opnieuw opbouwen

Als een set is aangemaakt in Revu 2016 of hoger en vervolgens in Revu 2015 of lager wordt geopend, dan is alle tagfunctionaliteit uitgeschakeld en is het pictogram Tags bewerken grijs.

Hoewel de tagegevens zijn verwijderd uit het setbestand (.bex) toen het in de oudere software werd opgeslagen, zijn de taggegevens van de individuele bladen nog wel intact. Dit kunt u controleren in het deel Tags in het paneel Eigenschappen (Alt+P). U kunt de taggegevens van de set herstellen door de set opnieuw op te bouwen:

Het opnieuw opbouwen van een set in Revu 2018 die is opgeslagen in Revu 2015.6 of lager:

1. Open de set in Revu 2018
  2. Klik op Set wijzigen in de werkbalk Sets. De dialoog Set: {set-name}.bex wordt geopend.
  3. Klik op Opties. Hierdoor wordt de dialoog Setopties geopend.
  4. Ga naar het tabblad Sortering en selecteer het selectievakje Sorteer getagde bladen op bladnummer.
  5. Klik op het tabblad Tags.
  6. Selecteer het selectievakje Autotag: Revisienummer gebaseerd op bladnummer.
  7. Klik op de Plus plus aan de linkerkant van de dialoog. De dialoog Tagveldbewerker wordt geopend.
  8. Klik op het tabblad Standaard en selecteer Bladnaam (tekst) in het vervolgkeuzemenu Tag en klik op OK.
  9. Klik op Bladnaam in de kolom Tagnaam . Gebruik de blauwe driehoek omhoog om deze bovenaan de lijst te plaatsen.
  10. Klik op OK. Daardoor wordt u teruggebracht naar de dialoog Set: {set-name}.bex.
  11. Klik op OK. De dialoog Tags toevoegen wordt geopend. U wordt gevraagd de paginaregio’s opnieuw te selecteren die u hebt aangemaakt toen u de set voor het eerst opbouwde.
  12. Klik op OK. Revu scant de tekeningen en herstelt de tags. De knop Tags bewerken is niet langer grijs in de werkbalk Sets en alle revisies worden juist gestapeld.
  13. Sla de set op.
Dit proces herstelt niet de paginaregio’s die geselecteerd waren voor tags toen de set voor het eerst werd aangemaakt. U wordt echter wel gevraagd deze te selecteren als u er voor het eerst nieuwe tekeningen aan toevoegt.

Een set met categorieën opslaan in Revu 12.6 en lager

Zoals eerder aangegeven, is het zo dat als u een set aanmaakt met categorieën (voor het eerst in Revu 2015) en deze vervolgens opent in Revu 12.6 of lager, deze niet worden weergegeven zoals in nieuwere versies van Revu omdat de categorieën dan niet worden herkend. Bovendien zorgt het opslaan van een set met categorieën in Revu 12.6 of lager ervoor dat alle categoriegegevens van het setbestand (.bex) worden overschreven. Deze categorieën moeten opnieuw worden aangemaakt met Revu 2015 of hoger.

Revu 2019

Revu 20

Revu 2018

Problemen oplossen

Compatibiliteit

PDF-beheer

Bedankt dat u Bluebeam Revu hebt gekozen. We hebben alle informatie verzameld die u nodig hebt om aan de slag te gaan – van licentiëring tot online hulpgidsen.