Hvordan bruke Snapshot-verktøyet til å sammenligne tegneseksjoner

Denne artikkelen gjelder:

• Revu 20
  • Revu 2019
  • Revu 2018

Gå til andre versjoner:

Noen Revu-brukere føler at det er nyttig å overlegge deler av en tegning i stedet for å sammenligne hele PDF-dokumenter før de jobber på stedet. Elektriske tegninger for en leilighet kan for eksempel legges over arkitekttegningene for å vise mer nyttig informasjon som veggstørrelse, dybde, lengde osv. Denne metoden er også nyttig når du vil sammenligne markeringer på forskjellige revisjoner av tegninger.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du sammenligner og overlegger deler av tegninger med Øyeblikksbilde-verktøyet. Se denne videoen for mer informasjon om hvordan du bruker Sammenlign dokumenter i Revu.

Overlegg deler av tegninger

1. I Revu åpner du de to PDF-dokumentene med områdene du vil sammenligne.
    Bruk bare tegninger i svart og hvitt når du fullfører denne prosessen for best mulig resultat.
  2. I dokumentfanen går du til tegningen med delen du vil overlegge på toppen av den andre versjonen (arkitektonisk, revidert osv.).
  3. Gå til Rediger > Øyeblikksbilde (G).
  4. Klikk og dra et rektangel rundt det spesifikke området du vil sammenligne.
  5. Trykk på Ctrl+C for å kopiere øyeblikksbildet til utklippstavlen.
  6. I dokumentfanen går du til den andre tegningen og trykker på Ctrl+Shift+V for å lime inn øyeblikksbildet på plass over det samme området.
    Hvis områdene ikke er perfekt justert etter at du har limt dem på plass, kan du velge øyeblikksbildet og dra det for å endre stillingen. Du kan også endre størrelsen på det med de gule kontrollpunktene.

Slik fremhever du forskjeller mellom deler av tegningen

Hvis du vil bruke fargekoder på innhold fra øyeblikksbildet til kildetegningen, kan du følge disse trinnene:

1. Velg øyeblikksbildet og gå til Egenskaper-panelet i menyen på den høyre sidelinjen.
  2. Under Utseende velger du Endre farger …
    Endre farger på øyeblikksbilder
  3. I dialogboksen Fargebehandling velger du Kildefargen du vil endre (vanligvis svar for tegninger i svart-hvitt).
  4. Velg så den andre boksen og velg fargen du vil endre kildeinnholdet til.
  5. I den andre raden som vises under Behandle, velger du hvitt som kildefarge og Ingen farge for det andre alternativet. Dette gjør at øyeblikksbildets bakgrunn blir gjennomsiktig.
    Dialogboks Fargebehandling
  6. Dialogboksen Fargebehandling viser en forhåndsvisning av fargeendringene dine. Når du er ferdig med å endre fargene, velger du OK.
  7. Juster opasitet til mindre enn 100 for å se overlappende innhold bedre i Egenskaper-panelet.

Nå kan du sammenligne området på ett blikk med unike detaljer fra hver tegning med fargekoder i henhold til spesifikasjonene dine. Hvis du vil ha flere raske tips om hvordan du administrere hurtigtegning, kan du se Slik oppretter du en forstørret tegning med Øyeblikksbilde-verktøyet.

Andre versjoner av denne artikkelen

Revu 2017 og eldre
Det kan hende at du bare vil sammenligne et lite område på to forskjellig revisjoner av tegninger. Den mest populære funksjonen i Revu for sammenligning av PDF-tegninger er Overlegg sider og Sammenlign dokumenter, men disse funksjonene er utviklet for å sammenligne tegninger i full størrelse og ikke små områder. Så hva kan du gjøre? Bruk verktøyet Øyeblikksbilde øyeblikksbilde i stedet. Øyeblikksbilde-verktøyet er et annet flott alternativ hvis du vil sammenligne tegninger, og gir deg mer fleksibilitet og kontroll når du sammenligner små områder.

Slik sammenligner du tegninger med Øyeblikksbilde

Merk: Det er best å bruke to tegninger i svart-hvitt når du bruker Øyeblikksbilde til å sammenligne et lite område på en tegning.

1. Åpne Tegning 1.
  2. Klikk på knappen Øyeblikksbilde øyeblikksbilde og tegn et rektangel rundt området du vil sammenligne.
  3. Åpne Tegning 2.
  4. Trykk på Ctrl+Shift+V for å bruke Lim inn på plass og lim inn øyeblikksbildet på samme sted som Tegning 1.
  5. Velg øyeblikksbildet og klikk på Endre farger-knappen på fanen Egenskaper properties.
  6. Klikk på Kildefarge-knappen og så på den svarte fargeflisen.
  7. Klikk på Til-knappen og så på den røde fargeflisen. En andre rad med Kilde/Til-knapper vises.
  8. Klikk på Kilde-fargeknappen i den andre raden og klikk på hvit.
  9. Klikk på Til-fargeknappen i den andre raden og klikk på ingen farge, som er den hvite flisen med den røde skråstreken.
  10. Klikk på OK.
  11. Endre Opasitet i Egenskaper properties-fanen til 60 eller 70.

Her har jeg kopiert en øyeblikksbilde-markering fra én tegning, limt den inn på akkurat samme sted på den andre, og så endret fargeegenskapene for å visuelt sammenligne de to. Linjer og tekst som er like i begge tegninger vises som en mørk rødfarge. Linjer eller tekst som barer er i Tegning 1 vises i lyserød farge, og linjer eller tekst som bare er i Tegning 2 vises fullstendig i svart.

Lim inn på plass, Ctrl+Shift+V, som brukt i instruksjonene over, gjør det mulig å lime inn øyeblikksbildet på nøyaktig samme sted som den opprinnelige tegningen. Hvis du bruker Lim inn, Ctrl+V, vil øyeblikksbildet limes inn på markørens plassering, og derfor anbefales det å bruke Lim inn på plass. Hvis de to tegningene ikke er innrettet etter at du har brukt Lim inn på plass, vil øyeblikksbilder enkelt la deg justere. Siden et øyeblikksbilde er en markering, kan du justere innrettingen til de to tegningene ved å klikke på øyeblikksbildet og dra det til riktig plassering, eller du kan klikke på de gule håndtakene i hjørnene til øyeblikksbildet for å endre skalering til riktig størrelse.

Selv om dette eksempelet fokuserer på å sammenligne en liten del av en tegning, kan denne prosessen også brukes til å sammenligne et helt ark.

Finn ut mer om hvordan du bruker verktøyet for øyeblikksbilder og oppretter Verktøysett-symboler med Øyeblikksbilde.

Fremgangsmåte

Revu 2018

Revu 2019

Revu 20

Markering

PDF-administrasjon

Finn ut hvordan du bruker verktøyet for øyeblikksbilder i Revu til å sammenligne det samme området på to forskjellige tegningstyper slik at du kan sammenligne detaljer på byggeplassen.