Slik deler du verktøysett

• Revu 20
  • Revu 2019
  • Revu 2018

Tool Chest tillater deg å lagre tilpassede markeringer i verktøysett og dele dem med andre. Verktøysett kan eksporteres, lagres lokalt på maskinen din, importeres eller deles over et nettverk med synkroniserte redigeringer.

I tillegg til verktøysett kan du tilpasse profiler og stempler i Revu, etter dine behov.

Eksportering av verktøysett

Først må du eksportere verktøysettet som en .btx-fil:

1. Åpne Tool Chest (Alt+X) og finn verktøysettet du ønsker å eksportere.
  2. Gå til det utvalgte verktøysettets Egenskaper og klikk på Eksporter .
  3. Velg mappen du ønsker å lagre filen i, og klikk på Lagre.

Når verktøysettet er eksportert, er neste steg å importere det eller legge det til Tool Chest.

Importer eller legg til et delt verktøysett

Eksporterte verktøysett kan lastes inn i Revu på to måter:

• Legg til – Bruk denne funksjonen hvis du vil dele et verktøysett på en nettverksstasjon, slik at det kan brukes av flere personer samtidig.
    Verktøysett som er lagret på en sentralisert nettverksplassering, blir lagret lokalt og kan brukes uten Internett-tilkobling. Mens du er uten Internett-tilkobling kan imidlertid ikke disse verktøysettene oppdateres eller sjekkes ut for redigering.
  • Importer – Denne funksjonen kopierer .btx-filen til standardplasseringen, slik at individuelle brukere kan administrere verktøysettet lokalt på harddisken sin.

Importer et verktøysett

Når du importerer et verktøysett, blir .btx-filen for verktøysettet kopiert til det lokale Revu-miljøet. Endringer av et importert verktøysett gjenspeiles ikke i verktøysettet til en annen bruker. Slik importerer du et verktøysett:

1. Åpne Tool Chest (Alt+X)
  2. Klikk på rullegardinmenyen til Tool Chest og velg Administrer verktøysett.
  3. Klikk på Importer i dialogboksen.
  4. Finn verktøysettfilen (.btx) og klikk på OK.

Du kan også dra verktøysettfiler fra Filutforsker til Revu-vinduet for å importere dem.

Legg til et verktøysett

Legger man til et verktøysett, opprettholder man oppdateringer mellom brukere. Alle markeringer lagt til, redigert eller fjernet fra et verktøysett vil da gjelde for alle brukere som deler et verktøysett. Slik legger du til et verktøysett:

1. Åpne Tool Chest (Alt+X)
  2. Klikk på rullegardinmenyen til Tool Chest og velg Administrer verktøysett.
  3. Klikk på Legg til i dialogboksen for Administrer verktøysett.
  4. I dialogboksen Legg til verktøysett velger du Eksisterende.
  5. Klikk på knappen Bla igjennom , finn verktøysettfilen (.btx) og klikk så på Åpne.
  6. Merk av i boksene for Vis og Vis i alle profiler og klikk på OK.

Du kan administrere verktøysett for å forhindre at flere brukere oppdaterer et verktøysett samtidig. En lås over et delt verktøysett viser at det ikke kan endres. Klikk på låsen for å tillate at et verktøysett endres. Et hakemerke vises over et ulåst verktøysett for å symbolisere at man kan gjøre endringer. Endringer i et tillagt verktøysett gjelder for alle som bruker det delte verktøysettet.