Een vergrote tekening maken met de tool Momentopname

• Alle versies van Revu

Wilt u van een originele tekening een uitvergrote plattegrond maken om meer gedetailleerde markeringen of schetsen te maken? In Revu kunt u dit gemakkelijk doen. In dit artikel bespreken we hoe u een deel van uw tekening kunt uitvergroten met het hulpmiddel Momentopname om een gedetailleerde plattegrond te maken.

1. Open de tekening met het gebied dat u wilt omzetten in een uitvergrote plattegrond in Revu.
  2. Ga naar Bewerken > Momentopname (G).
  3. Klik en sleep rond het gebied om de momentopname vast te leggen. Het gebied wordt blauw omlijnd.
    Voorbeeld momentopname
  4. Kopieer de momentopname naar het klembord met Ctrl+C.
  5. Open een nieuwe lege PDF in Revu of selecteer een sjabloon met uw titelblok via Bestand > Nieuwe PDF van sjabloon…
    Zie Titelbloksjablonen opslaan en maken voor meer informatie.
  6. Plak de momentopname van het gebied in de nieuwe PDF met Ctrl+V.
  7. Vergroot de momentopname met behulp van de gele besturingspunten.
    Tekening uitvergroten
  8. U moet de nieuwe tekening plat maken voordat u kunt gaan schetsen of markeren. Ga naar Document > Plat maken (Ctrl+Shift+M).
  9. Selecteer uw voorkeuren in het dialoogvenster Markeringen plat maken en klik op Plat maken.

Met deze uitvergrote tekening kunt u nu een gedetailleerde plattegrond maken. U kunt ook aangepaste markeringen maken met het hulpmiddel Momentopname. Zie voor meer informatie dit artikel.

Ontdek hoe u in Revu een uitvergrote tekening en titelbloksjabloon kunt maken.