Profielen exporteren, importeren en beheren | Revu 21

• Basics
  • Core
  • Complete

Profielen zijn een handige manier om uw favoriete werkbalken, menu’s en andere weergave-instellingen binnen Revu op te slaan. Net als werksets kunt u uw aangepaste profielen exporteren en vervolgens toevoegen aan of importeren naar een andere Revu-account.

U kunt niet alleen profielen in Revu aan uw behoeften aanpassen, maar ook hulpmiddelensets en stempels.

Een profiel exporteren

Een profiel exporteren:

1. Ga naar Revu > Profielen  > Profielen beheren of selecteer het pictogram Profielen in de navigatiebalk.
    Als u de navigatiebalk niet ziet, ga dan naar Hulpmiddelen > Werkbalken > Navigatiebalk (F4) om de werkbalk weer te geven in uw werkruimte. Als het pictogram Profielen niet zichtbaar is in de navigatiebalk, moet u naar het hulpmiddel Werkbalken aanpassen gaan.
  2. Selecteer het profiel dat u wilt delen en klik op Exporteren. Het profiel wordt opgeslagen als een .bpx-bestand dat u naar een gedeeld netwerkstation of ander systeem voor het delen van bestanden kunt mailen of uploaden.
  3. Als u voor het exporteren het vakje Afhankelijkheden toevoegen selecteert, neemt Revu ook werksets, bladwijzerstructuren (alleen bij een Complete-abonnement), arceringspatronen en lijnstijlen op in het geëxporteerde profiel. Wanneer het profiel weer naar Revu geïmporteerd wordt, worden deze afhankelijkheden ook opgenomen.
  4. Selecteer OK.

Een profiel importeren

Een profiel importeren in Revu:

1. Ga naar Revu > Profielen > Profielen beheren of klik op het pictogram Profielen in de navigatiebalk.
  2. Selecteer Importeren om het .bpx-bestand te kopiëren naar het bestandspad dat in het veld Locatie te vinden is.
    U kunt naar deze map gaan om indien nodig profielen te verwijderen of te kopiëren.
  3. Selecteer OK.

Uw profielen beheren

U kunt een nieuw profiel aanmaken, dat u vervolgens kunt aanpassen. U kunt bestaande profielen ook een nieuwe naam geven of verwijderen. Om een profiel toe te voegen:

1. Ga naar Revu > Profielen > Profielen beheren of selecteer het pictogram Profielen in de navigatiebalk.
  2. Selecteer Toevoegen en voer een naam in voor het profiel.
  3. Selecteer OK.

Om een profiel een nieuwe naam te geven:

1. Ga naar Revu > Profielen > Profielen beheren of selecteer het pictogram Profielen in de navigatiebalk.
  2. Selecteer het profiel dat u een nieuwe naam wilt geven.
  3. Selecteer Wijzigen en voer een nieuwe naam in voor het profiel.
  4. Selecteer OK.

Om een profiel te verwijderen:

1. Ga naar Revu > Profielen > Profielen beheren of selecteer het pictogram Profielen in de navigatiebalk.
  2. Selecteer het profiel dat u wilt verwijderen.
  3. Selecteer Verwijderen.
  4. Selecteer Ja.

How-to

Markering

Interface & Navigatie

Profielen zijn een handige manier om uw favoriete werkbalken, menu’s en andere weergave-instellingen binnen Revu op te slaan.