Revu configureren voor een ware 1:1 verhouding op papier | Revu 21

Gebruikt u een oudere versie van Revu?

Dit artikel is van toepassing op:

• Basics
  • Core
  • Complete

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Revu zo kunt kalibreren dat de pdf op het scherm overeenkomt met de werkelijke grootte en schaal van een afgedrukte tekening.

U hebt het volgende nodig

• Iets om mee te meten, zoals een liniaal of een meetlint
  • Een rekenmachine

Weergaveschaal van Revu kalibreren

Deze kalibratie wordt bereikt door het formaat van de linialen van Revu op het scherm te meten. Hiermee kunt u de huidige resolutie van uw monitor berekenen in pixels per inch (ppi) en deze waarde invoeren in de instelling Resolutie in de Revu-voorkeuren:

1. Open een PDF in Revu.
  2. Schakel de linialen op het scherm in door Weergave > Linialen te selecteren of op Ctrl+R te drukken.
  3. Stel het zoomniveau in op 100% door Weergave > Werkelijke grootte te selecteren of op Ctrl+8 te drukken. De linialen zijn op dit zoomniveau op werkelijke grootte.
  4. Gebruik een liniaal of meetlint om de Gemeten afstand te meten vanaf het nulteken op de liniaal van Revu tot een ander punt. Bij voorbeeld 8 inch of 200 mm: dit noemen we de ‘Revu-liniaalafstand’.
  5. Ga naar Revu > Voorkeuren (Ctrl+K).
  6. In het dialoogvenster Voorkeuren selecteert u Geavanceerd > 2D-rendering en zoekt u naar de instelling Resolutie onderaan de pagina.
    Als dit de eerste keer is dat deze kalibrering wordt gedaan, wordt de standaard Systeemresolutie van 96 ppi geselecteerd. Als er echter eerder een aangepaste kalibrering is ingesteld, dan is de optie Aangepast al ingeschakeld met een aangepaste waarde voor Resolutie in het veld ppi.
  7. Klik op de knop Aangepast en voer het resultaat van de volgende formule in het veld Aangepaste ppi in: Revu-lineaalafstand ÷ Gemeten afstand) x de huidige ppi van de resolutie
(Revu liniaalafstand ÷ gemeten afstand) X PPI huidige resolutie = Nieuwe aangepaste PPI
(8 inch ÷ 8,25 inch) X 96 = 93,09
(200 mm ÷ 216 mm) X 96 = 88,89
De Aangepaste waarde kan niet lager worden ingesteld dan 50 ppi, wat betekent dat kalibrering van sommige grote schermen niet mogelijk is. Hieronder volgen de grootste schermen die kunnen worden geconfigureerd, op basis van resolutie.
  • Standaard HD (1920×1080): 44 inch of 112 cm
  • WQHD of QHD (2560×1440): 58 inch of 147 cm
  • 4K of UHD (3840×2160): 88 inch of 224 cm

How-to

Meting

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Revu zo kunt kalibreren dat de PDF op het scherm hetzelfde formaat heeft als op een echt vel papier met dezelfde afmetingen.