Een afbeelding van uw handtekening toevoegen aan een PDF

• Revu 20
  • Revu 2019
  • Revu 2018
Soms moet u snel een handtekening toevoegen aan een PDF-bestand. In plaats van de PDF af te drukken, deze met pen te ondertekenen en de pagina weer in PDF te scannen, kunt u ook gewoon een elektronische handtekening zetten in Revu.
Hoewel een elektronische handtekening verschilt van een digitale handtekening, is deze juridisch bindend en ideaal voor bepaalde omstandigheden zoals het ondertekenen van een inkooporder.
U kunt op twee manieren een elektronische handtekening zetten: door een transparante afbeelding van uw handtekening te maken of door het hulpmiddel Pen te gebruiken.

Een afbeelding van uw handtekening gebruiken

Met de volgende stappen maakt u een afbeelding van uw handtekening in een PDF en maakt u de afbeelding transparant zodat de afbeelding niet in de weg staat van eventuele informatie die zich daarachter bevindt.
  1. Scan een afbeelding van uw handtekening. Gebruik een afbeeldingsbestand (zoals .jpeg of .png), geen PDF.
  2. Ga naar Hulpmiddelen > Markering > Afbeelding > Uit bestand, selecteer de afbeelding van uw handtekening en voeg deze toe aan de PDF. (U hoeft zich nog geen zorgen te maken om het formaat.)
  3. Klik op de knop Bijsnijden in de Eigenschappenbalk om de ongewenste onderdelen van de afbeelding te verwijderen. Gebruik dit hulpmiddel om een rechthoek rondom het deel van de afbeelding te tekenen dat u wilt behouden.
  4. Pas nu het formaat aan en verplaats het naar de gewenste plek. De achtergrond blijft ingevuld, wat betekent dat de afbeelding alles blokkeert wat zich daarachter bevindt. Gebruik Kleur maskeren om de achtergrond transparant te maken.
  5. Selecteer de afbeelding, klik op het veld Kleur maskeren in het paneel Eigenschappen en selecteer wit als kleur. Onderdelen van de achtergrond blijven gekleurd.
    De functie Kleur maskeren kan ook worden geopend via de Dynamische Eigenschappenbalk. Maskeren: verschijnt als u een afbeelding geselecteerd hebt.
  6. Verhoog de ± tolerantie naast Kleur maskeren zodat de kleuren die bijna wit zijn transparant worden. Mogelijk moet u deze waarde tot 20 verhogen. Nu zou de gehele achtergrond transparant moeten zijn.
Nu kunt u uw handtekening toevoegen aan de Tool Chest zodat u deze opnieuw kunt gebruiken:
  • Klik met de rechter muisknop op de afbeelding, klik op Toevoegen aan Tool Chest > Mijn hulpmiddelen.
Voordat u uw PDF verzendt, mag u niet vergeten de afbeelding Plat te maken:
  • Klik met de rechter muisknop op de afbeelding en klik op Plat maken.

Het Pen hulpmiddel gebruiken

Een andere manier om een elektronische handtekening te zetten is door middel van het Pen hulpmiddel . Omdat het lastig is om leesbaar te schrijven met een muis, is het handig om een tablet pc of peninvoerapparaat bij de hand te hebben zoals een pentablet, waardoor u uw handtekening gemakkelijker kunt zetten. Zodra u uw handtekening hebt gezet, kunt u deze opslaan in de Tool Chest met de voornoemde stappen. Dan kunt u hem later nogmaals gebruiken.

Meer informatie

Tabletvoorkeuren aanpassen – De functionaliteit van Revu aanpassen in de tabletmodus.Functies tablet pc’s – Alles dat u in Revu kunt doen met een tablet pc.