Aangepaste markeringen maken en ze opslaan in de Tool Chest

• Revu 20
  • Revu 2019
  • Revu 2018

Markeringen toevoegen aan de Tool Chest

De Tool Chest slaat aangepaste markeringen op zodat u deze snel kunt toevoegen aan uw PDF’s zonder dat u ze opnieuw hoeft aan te maken. De Tool Chest is vooraf geladen met meerdere collecties markeringen, die ook wel werksets genoemd worden. U kunt uw eigen werkset met individuele of gegroepeerde markeringen aanmaken en u kunt aangepaste werksets zelfs delen met andere gebruikers.

Markeringen toevoegen aan de Tool Chest:

1. Klik op de Tool Chest (Alt+X) in de Tool Strip.
  2. Klik met de rechter muisknop op een markering, vervolgens op Toevoegen aan Tool Chest klikken en selecteer vervolgens de naam van de werkset.

Aangepaste markeringen instellen als standaard

1. Selecteer een hulpmiddel dat u wilt aanpassen, zoals het tekstvak, de wolk of de polylijn.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de markering en selecteer Eigenschappen (ALT+P). Het paneel Eigenschappen verschijnt.
  3. Wijzig de eigenschappen van het hulpmiddel, zoals de kleur, de lijndikte of de lettergrootte.
  4. Ga naar de onderkant van het paneel Eigenschappen en selecteer Instellen als standaard.

Uw geselecteerde hulpmiddel verschijnt nu standaard met de ingestelde eigenschappen.

Meerdere markeringen groeperen en toevoegen aan de Tool Chest

De markeerhulpmiddelen van Revu kunnen worden gegroepeerd, waardoor ze kunnen worden verplaatst, het formaat ervan kan worden gewijzigd, gegroepeerd en als individuele markering worden toegevoegd aan de Tool Chest.

1. Houd Shift ingedrukt om meerdere markeringen te selecteren.
  2. Klik met de rechter muisknop op een van de geselecteerde markeringen en klik op Groeperen (Ctrl+G).
  3. Klik met de rechter muisknop op de gegroepeerde markering, klik op Toevoegen aan Tool Chest en selecteer vervolgens de gewenste werkset.

Een nieuwe werkset maken

U kunt nieuwe werksets aanmaken om de aangepaste markeringen die u aanmaakt beter te organiseren. De nieuwe werkset wordt automatisch weergegeven in de Tool Chest en zal als optie beschikbaar zijn als u op Toevoegen aan Tool Chest klikt.

Een werkset maken

1. Klik op de vervolgkeuzelijst Tool Chest bovenaan het paneel van de Tool Chest en klik op Werksets beheren. Vervolgens verschijnt het dialoogvenster Werksets beheren.
  2. Klik op de knop Toevoegen.
  3. Klik op Nieuw, voer een titel in en klik op OK.

Eigenschapmodus vs. Tekenmodus

Markeringen in de Tool Chest kunnen in twee verschillende modi functioneren. Tekenmodus maakt een exacte kopie van wat u aan de Tool Chest hebt toegevoegd. Eigenschapmodus maakt een nieuwe markering aan met dezelfde visuele eigenschappen van de originele markering (bijv. kleur, vorm en grootte).

Dubbelklik op het pictogram in de Tool Chest om te wisselen tussen modi. Het pictogram verandert om het verschil te laten zien tussen de twee modi. Groepen en Stempels staan altijd in Tekenmodus.

Symboolweergave vs. detailweergave

Als u meerdere soortgelijke markeringen in uw Tool Chest hebt opgeslagen, dan kan het lastig zijn om deze uit elkaar te houden als u de standaard Symboolweergave gebruikt. Detailweergave geeft markeringen weer in een werkset, naast informatie zoals Onderwerp, Opmerking en Labels, waardoor ze gemakkelijker van elkaar onderscheiden kunnen worden. Om de weergave van een werkset te wijzigen, klikt u op de Instellingen van de werkset en selecteert u Symbool of Detail.

Uitzonderingen

Bepaalde markeringen kunnen niet worden opgenomen in werksets. Deze uitzonderingen zijn Opmerkingen, Hyperlinks, bestandsbijlagen, de tekstbewerkingsmiddelen (Tekst controleren , Onderstrepen , Squiggly line , Strikeout , and Text Highlights ), as well as symbols that already have a Sequence or Action defined.

Met Revu kunt u uw eigen werksets met individuele of gegroepeerde markeringen aanmaken en kunt u aangepaste werksets zelfs delen met andere gebruikers. Ga aan de slag met deze stappen.