AutoCAD: Opprette PDF-filer med søkbar tekst

• Revu 20
  • Revu 2019
  • Revu 2018

Problem

PDF-filer som opprettes fra AutoCAD inneholder ikke søkbar tekst.

Løsning

Hvis du oppretter PDF-filer med Bluebeams plugin-modul:

Når du bruker Bluebeams plugin-modul for å opprette PDF-filer i AutoCAD, kan du opprette søkbar tekst på forskjellige måter avhengig av skrifttypen du bruker.

Når du bruker TrueType-skrifter, vil plugin-modulen for Bluebeam konvertere denne teksten til søkbar redigerbar tekst, og ikke til vektorgrafikk – som bruker linjesegmenter til å representere tegnene og ikke er søkbar. Konvertering av TrueType-tekst til tekst bidrar også til å holde filstørrelsen lav og forbedrer ytelsen.

For at TrueType-tekst skal konverteres til søkbar tekst, må breddefaktoren være 1,0 og kan ikke være skråstilt, ellers vil teksten konverteres til vektorgrafikk i stedet for tekst. Bruk vanlig kusiv i stedet for skråstilt tekst for å opprettholde søkbare skrifter.

Når du bruker SHX-skrifter, vil plugin-modulen for Bluebeam konvertere denne vektorgrafikken, men når du bruker AutoCAD 2008 og nyere med Revu 9 og nyere, har plugin-modulen for Bluebeam et alternativ for å legge til OCR-data i PDF-filen for å gjøe SHX-tekst søkbar.

Slik aktiverer du dette alternativet:

1. Åpne AutoCAD.
  2. Klikk på Utdata-fanen på AutoCAD-båndet.
  3. Klikk på Endre innstillinger-knappen i Bluebeams plugin-modul.
  4. I fanen Generelle innstillinger aktiverer du avmerkingsboksen for SHX-skrifter.
Tekst i innebygde objekter, som Microsoft Excel-tabeller, kan konverteres til søkbar tekst. Revu eXtreme behandler disse dokumentene med OCR for å skape søkbar tekst.

Hvis du plotter til Bluebeam PDF-skriveren fa AutoCAD:

Når du plotter til Bluebeam PDF-skriveren, vil all tekst vanligvis konverteres til vektorgrafikk og ikke være søkbar. Det er mulig å opprette en PC3-fil for Bluebeam PDF-skriveren slik at TrueType-tekst konverteres til søkbar og redigerbar tekst i PDF-filen.

Breddefaktoren må være 1,0 og skråvinkelen 0,0, ellers vil teksten konverteres til vektorgrafikk og ikke være søkbar. Bruk vanlig kusiv i stedet for skråvinkel for å opprettholde søkbare skrifter. SHX-tekst vil ikke være søkbar når PDF-filen opprettes med skriveren.

Slik oppretter du en PC3-fil som oppretter søkbar tekst fra TrueType-skrifter:

1. Åpne Fil-menyen iAutoCAD og klikk på Plott.
  2. Velg Bluebeam PDF-skriveren i listen.
  3. Klikk på Egenskaper-knappen.
  4. Utvid Grafikk i treet ved å klikke på +.
  5. Velg TrueType-tekst i listen.
  6. Klikk på TrueType som tekst-radioknappen nedenfor.
  7. Klikk på OK.
  8. Klikk på Lagre endringer i følgende fil:
  9. Skriv inn Bluebeam PDF TrueType.pc3 for filnavnet og klikk på OK.
  10. Velg Bluebeam PDF TrueType.pc3 i listen.
  11. Klikk på OK.

Velg nå Bluebeam PDF TrueType.pc3 som skriver hver gang du vil konvertere TrueType-skrifter til søkbar tekst.

Mer informasjon

Raster, vektor og tekst – hva er egentlig i PDF-filen min? – Finn ut mer om de tre typene PDF-innhold og forskjellene mellom dem.