Tilpass Revu – navigerings- og statuslinjene

• Revu 20
  • Revu 2019
  • Revu 2018

Den siste delen av vanlige spørsmål-serien om Tilpass Bluebeam Revu gir deg oversikt over navigerings- og statuslinjene.

Navigeringslinjen gir en rekke alternativer for visning av og interaksjon med dokumentene dine.

Statuslinjen viser informasjon som sidestørrelse og filegenskaper, i tillegg til knapper som påvirker markørbevegelsen og plassering av markeringer.

Navigeringslinjen er delt inn i tre deler, basert på funksjoner:

Fra venstre side kan du bruke MultiView-alternativene for å se flere dokumenter eller se flere visninger av ett enkelt dokument.

Fra midten kan du bytte mellom panorering, zooming, valg og endring av sider eller visninger i dokumentet.

Fra høyre side får du tilgang til diverse alternativer, herunder Profiler-menyen, nedtoningsbryteren, dokumentegenskaper eller innstillinger for dokumentsikkerhet.

Skjul og vis navigasjonslinjen

Navigeringslinjen kan aktiveres og deaktiveres via F4-tasten.

Eventuelt kan du gå til Verktøy > Verktøylinjer > Navigasjonslinje.

På enkelte bærbare datamaskiner kan det hende du må holde inne Fn-tasten for å bruke funksjonsradsnarveier som F4.

Du kan se en liste over Revu-tastatursnarveier ved å klikke på Revu > Tastatursnarveier.

Statuslinje

Statuslinjen vises under navigasjonslinjen.

Til venstre på statuslinjen ser du et område der kontektstavhengig tekst vises. Hvis ingen filer er åpne i Revu, vises teksten «Åpne PDF for å markere». Når en PDF-fil er åpen, endres teksten til «Klar». Deretter f¨år du se kontekstavhengig hjelp fra det aktuelle området når du velger en markering. Hvis du er usikker på hvordan du skal bruke en markering, kan du se i dette hjørnet for å få hjelp.

Til høyre på statuslinjen ser du flere knapper, sidedimensjonene til den gjeldende filen samt koordinatene for posisjonen til musepekeren.

Ikonene til høyre er Fest til-innstillingene. Du finner mer informasjon om Fest til rutenett , Innhold og Markering , samt andre statuslinjeverktøyi Hjelp med Revu.

Vis rutenett viser et rutenett med prikker over det åpne dokumentet. Dette hjelper deg med plassering av markeringer og målinger.

Med Bruk på nytt kan du bruke markeringssymboler eller -verktøy fra verktøysettene dine flere ganger til du deaktiverer funksjonen ved å klikke på den fremhevede Bruk på nytt -knappen, eller ved å trykke på Escape-tasten.

Synkroniser visninger er en funksjon som brukes med MultiView og MultiView Extended. Hvis du har åpnet forskjellige versjoner av et dokument i separate Revu-faner, kan du aktivere Synkroniser visninger for å synkronisere visningen av den aktive fanen med de andre versjonene av dokumentet. Dette lar deg sammenligne forskjellige versjoner av samme sideområde samtidig. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du lese Hvordan bruker jeg MultiView?

For å aktivere disse funksjonene klikker du på det aktuelle funksjonsnavnet i statuslinjen. Det fremheves i blått for å vise at det er aktivt. Klikk på en fremhevet knapp for å deaktivere funksjonen.

Skjul og vis statuslinjen

Du kan skjule og vise statuslinjen med F8-tasten på tastaturet. (Eventuelt kan du gå til Verktøy > Verktøylinjer > Statuslinje.) Dette er en annen løsning for å få mer plass til å vise filer på, og forenkle Revu-grensesnittet.

Mer informasjon

Denne artikkelen er en del av serien Tilpass Bluebeam Revu:

Introduksjon Generelle innstillinger
Paneler Hovedarbeidsområde og menylinje
Navigasjons- og statuslinjene Verktøylinjer

Se også: