Så här återskapar du en PDF-fil för att lösa filspecifika problem

Gäller för:

• Revu 21
  • Revu 20
  • Revu 2019
  • Revu 2018

Gå till andra versioner:

Problem

Du har följande problem med en specifik fil eller filgrupp:

• Felmeddelandet Objektreferensen har inte angetts till en instans av ett objekt visas.
  • Vissa markeringar eller verktyg fungerar inte i en specifik PDF-fil.

Orsak

En fil eller filgrupp kan vara skadad. Vanliga orsaker till skadade filer är:

• PDF-konvertering. Vissa PDF-konverteringsprogram ger PDF-filer av låg kvalitet.
  • Problem när PDF-filen sparades eller laddades upp. En fil kan skadas när en annan systemprocess avbryter förloppet med att spara eller ladda upp en PDF-fil.

Lösning

En generell lösning på filspecifika skador är att återskapa PDF-filen. Det skapas en ny PDF-fil av det ursprungliga innehållet och filen rensas och skadorna tas bort. Importera sedan dina markeringar till den nya PDF-filen.

Gör så här för att återskapa en PDF-fil:

1. Börja med att exportera alla markeringar i den ursprungliga PDF-filen genom att gå till Markeringslista > Markeringar > Exportera markeringar (Ctrl+F2).
    Spara exporten på en plats/i en mapp som du lätt kan komma åt när du ska importera markeringarna till en ny PDF.
  2. Gör sedan en kopia av den eller de PDF-filer som berörs.
  3. Öppna kopian i Revu.
  4. Ta bort eventuella markeringar i PDF-filen. Gör så här för att ta bort markeringarna:
    1. Öppna Markeringslistan (Alt+L).
    2. Välj en markering i markeringslistan och tryck på Ctrl+A för att välja samtliga markeringar.
    3. Tryck på Delete på tangentbordet för att ta bort alla markeringar ur PDF-filen.
  5. Spara kopian genom att trycka på Ctrl+S och stäng filen.
  6. Gå till Arkiv > Skapa > Från fil. Filutforskaren öppnas.
  7. Välj samma kopia och klicka på Öppna. Dialogrutan Spara som visas.
  8. Klicka på Spara. Filen återskapas.
  9. Om du hade markeringar i den ursprungliga PDF-filen måste du importera dem på nytt:
    1. Gå till Markeringslista > Markeringar > Importera. Utforskaren öppnas.
    2. Välj den exportfil som du skapade i steg 1 och klicka på Öppna.

Den skapade filen innehåller nu alla dina markeringar.

Vi rekommenderar att du använder Bluebeam PDF-skrivare eller Bluebeam-pluginprogram när du skapar PDF-filer från källfilerna. Då får de PDF-filer som skapas hög kvalitet och många filspecifika problem kan undvikas.

Revu 21-användare måste ha någon av prenumerationsplanerna Core eller Complete för att kunna använda Bluebeam-pluginprogrammen.

Instruktioner

Revu 2019

Prestanda

Revu 20

Andra versioner av den här artikeln

Revu 2017 och äldre

Problem

Du har följande problem med en specifik fil eller filgrupp:

• Felmeddelandet Objektreferensen har inte angetts till en instans av ett objekt visas.
  • Vissa markeringar eller verktyg fungerar inte i en specifik PDF-fil.

Orsak

En fil eller filgrupp kan vara skadad. Vanliga orsaker till skadade filer är:

• PDF-konvertering. Vissa PDF-konverteringsprogram ger PDF-filer av låg kvalitet.
  • Problem när PDF-filen sparades eller laddades upp. En fil kan skadas när en annan systemprocess avbryter förloppet med att spara eller ladda upp en PDF-fil.

Lösning

En generell lösning på filspecifika skador är att återskapa PDF-filen. Det skapas en ny PDF-fil av det ursprungliga innehållet och filen rensas och skadorna tas bort. Importera sedan dina markeringar till den nya PDF-filen.

Gör så här för att återskapa en PDF-fil:

1. Gör en kopia av den eller de PDF-filer som berörs.
  2. Öppna kopian i Revu.
  3. Ta bort eventuella markeringar i PDF-filen. Gör så här för att ta bort markeringarna:
    1. Öppna markeringslistan (Alt+L).
    2. Välj en markering i markeringslistan och tryck på Ctrl+A för att välja samtliga markeringar.
    3. Tryck på Delete på tangentbordet för att ta bort alla markeringar ur PDF-filen.
  4. Spara kopian genom att trycka på Ctrl+S och stäng filen.
  5. Gå till Arkiv > Skapa > Från fil (Ctrl+N). Filutforskaren öppnas.
  6. Välj samma kopia och klicka på Öppna. Dialogrutan Spara som visas.
  7. Klicka på Spara. Filen återskapas.
  8. Om du hade markeringar i den ursprungliga PDF-filen måste du importera dem på nytt:
    1. Klicka på Importera (Ctrl+F3) i panelen Markeringslista. Filutforskaren öppnas.
    2. Välj den ursprungliga PDF-filen och klicka på Öppna.

Den skapade filen innehåller nu alla dina markeringar.

Vi rekommenderar att du använder Bluebeam PDF-skrivare eller Bluebeam-pluginprogram när du skapar PDF-filer från källfilerna. Då får de PDF-filer som skapas hög kvalitet och många filspecifika problem kan undvikas.

Instruktioner

Revu 2017 och tidigare

Prestanda

Du har följande problem med en specifik fil eller grupp av filer: Felmeddelandet ”Objektreferensen har inte angetts till en instans av ett objekt” visas. Vissa markeringar eller verktyg fungerar inte i en specifik PDF-fil.