Så här sparar och delar du anpassade statusar

• Revu 21
  • Revu 20
  • Revu 2019
  • Revu 2018

I markeringslistan i Revu spåras automatiskt alla markeringar som har placerats ut i en PDF-fil, inklusive information och data som är kopplade till dem.Ett användbart sätt att använda markeringslistan är att ange statusar för markeringar.Revu har flera inbyggda statusar, (granskning, migrering och problem) som du kan använda för att snabbt visa om en markering har godkänts, avvisats, avbrutits eller slutförts.Du kan även skapa anpassade statusar för dig själv och ditt team. Statusarna kan användas i PDF-filer för att spåra arbete med reparationer eller designändringar i en ritning. Det hjälper dig att effektivisera kommunikationen genom hela projektets livscykel.

Visa och ställ in statusar

Du kan ange statusar för dina markeringar i kolumnen Status i markeringslistan.Om du inte ser kolumnen Status väljer du MarkeringslistaKolumner > Status.

För att tillämpa en status på en markering högerklickar du på markeringen i markeringslistan eller i ritningen och väljer Ange status Modellnamn Statusnamn.

Skapa anpassade statusar

Om statusarna som inkluderas i Revu inte passar arbetsflödet för ditt projekt kan du skapa en egen status. För att skapa anpassade statusar måste du först skapa en anpassad modell.

Revu 21-användare måste ha en Core- eller Complete-prenumerationsplan för att skapa anpassade statusar.
  1. Öppna Markeringslistan.
  2. Välj ikonen i kolumnen Status och välj Hantera status.
  3. Välj Lägg till dialogrutan Hantera status.
  4. Ange ett namn på modellen i dialogrutan Modell och välj OK.
  5. Välj den nya modellen i listan Modeller.
  6. Välj Lägg till under Statusar.
  7. Ange ett namn på den nya statusen i dialogrutan Statusegenskaper.
  8. Om du vill koppla text till statusen väljer du Text och anger den i motsvarande fält. Om du ändrar status för en markering som är grupperad i en textruta kommer textrutan automatiskt att visa det värde som anges här.
  9. Om du vill koppla en färg till statusen väljer du Färg och den färg som du vill ha. När den här statusen väljs för en markering ändras den automatiskt till den här färgen.
  10. Välj OK.
  11. Välj OK för att stänga dialogrutan Hantera status. Den anpassade modellen kommer nu att visas i listan Ange status som en undermeny med tillhörande anpassade statusar.

Du kan nu använda din anpassade status när du väljer en status från markeringslistan. För att utföra spårning innehåller kolumnen Status i markeringslistan användaruppgifter och datum- och tidsstämpel.

Var bör jag spara mina anpassade statusar?

Det finns två platser där du kan spara anpassade statusar: i en Profil eller direkt i en PDF. Var du bör spara dina anpassade statusar beror på vad du vill göra med din PDF. I tabellen nedan kan du se en översikt över skillnaderna mellan att spara anpassade statusar i PDF-format eller i en profil.

Spara som PDF

Med det här alternativet sparas den anpassade kolumnen i en individuell PDF-fil och blir en del av PDF-filens innehåll. Om du laddar upp din PDF till en session eller skickar den till en kollega följer den anpassade kolumnen med.

Detta alternativ passar om:

• Du ska ladda upp din PDF-fil till en session.
  • Du ska dela PDF-filen med andra och vill att de ska kunna se eller interagera med kolumnerna.

Spara till profil

Med det här alternativet sparas den anpassade kolumnen i en profil i Revu, och kolumnen blir då tillgänglig varje gång profilen är aktiv. Kolumnen blir inte en del av PDF-filens innehåll, om du inte lägger till en markering i PDF-filen och sparar den.

Detta alternativ passar om:

• Du vill att kolumnen ska visas i markeringslistan när den aktuella profilen är aktiv.
  • Du vill kunna använda den anpassade kolumnen igen.

Vill du spara statusmodellen till PDF-filen? Skapa dina anpassade statusar och spara sedan PDF-filen.

Gör så här för att spara statusmodellen i den aktuella Profilen:

1. I markeringslistan väljer du ikonen i kolumnen Status och sedan Hantera status.
  2. I dialogrutan Hantera status väljer du den statusmodell som du vill spara och klickar på Spara till profil.

Dela anpassade statusar med samarbetspartners

Hur du delar dina anpassade statusar beror på huruvida du har sparat dem i din Profil eller i PDF-filen.

Om du har sparat dina anpassade statusar i PDF-filen kan du skapa en session med den PDF-filen för att göra dina anpassade statusar tillgängliga för alla i sessionen. Detta är det vanligaste sättet att samarbeta i Studio.

Om du vill dela dem med medarbetare i en session, se till att lägga till de anpassade statusarna i din PDF innan du lägger till filen i din session. Anpassade statusar som skapas under en session blir inte tillgängliga för medarbetare.

Om du har sparat anpassade statusar i din profil kan du dela profilen med andra för att göra statusarna tillgängliga för dem. Men om den PDF-fil du arbetar i har egna anpassade statusar kommer de anpassade statusarna i PDF-filen bli tillgängliga – inte statusarna som sparats i din profil.

Instruktioner

Revu 21

Revu 20

Revu 2019

Revu 2018

Markering

Lär dig hur du skapar och delar egna anpassade statusar i Revu.