Vejledning til implementering af Bluebeam-abonnement

Velkommen til Vejledning til implementering af Bluebeam-abonnement. Formålet med denne vejledning er at give IT-administratorer, der administrerer og implementerer software, de oplysninger, de har brug for til at installere Bluebeam-abonnementer til slutbrugere. Få mere at vide om Bluebeam-abonnementerne (Basics, Core og Complete) på bluebeam.com/pricing.

Hovedmål + overvejelser

Dette afsnit er beregnet til at hjælpe dig og andre hovedinteressenter i din organisation med at planlægge detaljerne omkring implementeringen af Bluebeam-abonnementer. Besvar følgende spørgsmål sammen med hovedinteressenter.

Overgang for slutbrugere

• Hvad er datoen for brugernes overgang til abonnementskonti?
  • Hvilke mål har I for en vellykket overførsel af brugere?
  • Hvilke skridt vil der blive taget for at nå målene?

SSO

• Vil du implementere SSO for brugerne?

Spring til SSO for at få flere oplysninger.

Implementering

• Skal du pakke og udrulle Revu 21 til slutbrugerne, eller skal slutbrugerne selv have mulighed for at downloade og installere Revu 21?
  • Hvis der udrulles centralt, er der så nogen specifikke overvejelser (dvs. værktøjssæt, profiler, præferencer)?

Spring til Implementering af Revu 21 for at få flere oplysninger.

Uddannelse og tjenester

• Hvilke mål har du med hensyn til brugerfærdigheder, arbejdsgange og/eller standardisering af værktøjer?
  • Skal der inkluderes uddannelse eller professionelle tjenester som en del af implementeringen?

Spring til Onboarding og uddannelse for at få flere oplysninger.

Portal til administration af Bluebeam-abonnement

Bluebeam-abonnementer administreres på portalen til administration af Bluebeam-abonnement.

Når Revu 21-licensen er oprettet, modtager en udpeget kontaktperson en e-mailinvitation til at acceptere administratoradgang for organisationen til at tilføje og administrere brugere (og/eller yderligere organisationsadministratorer).

I Ressourcer om Revu 21 til IT-administratorer finder du Administrationsvejledningen og Vejledning til administration af Bluebeam-abonnement til at hjælpe dig med at administrere dine installationer, Bluebeam-abonnementer og brugere.

Når du har accepteret administratoradgang til organisationen via mail, kan du begynde at føje brugere til din Revu 21-konto og tildele adgang til abonnementer til brugere. Når brugere føjes til et abonnement, sendes der automatiske e-mails til hver person, der beder dem om at acceptere invitationen og komme i gang med Revu 21, Bluebeam Cloud og Bluebeam University.

Organisationsadministratortilladelser giver ikke adgang til Revu 21 eller Bluebeam Cloud. Når du har aktiveret din Bluebeam-konto som organisationsadministrator, skal du logge ind på administrationsportalen for abonnementer og tildele et abonnement til dig selv, før du kan komme i gang med Revu 21 og Bluebeam Cloud.
Afhængigt af dine planer for SSO, Revu 21-udrulningen, kommunikation med oplysninger til brugerne og/eller andre faktorer kan det være en god idé at vente med at tilføje brugere for at give den bedste brugeroplevelse.

SSO

Enkeltlogon (SSO) er i en tidlig opstartsfase. SSO er kun tilgængelig for aktive kunder, der har købt eller konverteret mindst 100 brugerlicenser til et Bluebeam-abonnement.

Du kan vælge at implementere SSO i dit Bluebeam-abonnement. Ved at gøre dette vil brugerne kunne logge på Revu 21, Studio og Bluebeam Cloud med deres SSO-legitimationsoplysninger i stedet for et Bluebeam-ID. IT-administratorhåndbog for Bluebeam-abonnementer indeholder ressourcer til konfiguration af Microsoft Entra ID (tidligere Azure AD) og Okta AD, som er de to typer, vi understøtter på nuværende tidspunkt. Se denne artikel for at få mere information.

Hvis du planlægger at implementere SSO, kan det være en god idé at vente med at føje brugere til din licens, indtil du har fuldført konfigurationsprocessen for SSO. Ellers vil brugerne modtage e-mails, der guider dem til at oprette et Bluebeam-ID (hvis de ikke allerede har et). Når SSO er implementeret, skal de logge ind med deres SSO-oplysninger og ikke deres tidligere BBID-oplysninger.

Implementering af Revu 21

Bluebeam Revu er den pc-baserede løsning til projekteffektivitet og samarbejde i byggebranchen. Med Revu 21 følger dit arbejde med dig ved at logge ind på en hvilken som helst computer med dit selvstændige eller SSO-aktiverede Bluebeam-ID.

I Implementeringsvejledningen i Ressourcer om Revu 21 til IT-administratorer kan du downloade implementeringspakker og lære, hvordan du implementerer Revu på tværs af din organisation. Du kan også vælge at give brugerne mulighed for individuelt at downloade og installere Revu. Når en bruger accepterer invitationen til at få adgang til sit Bluebeam-abonnement, modtager vedkommende en e-mail med et link til download af Revu. Denne e-mail indeholder et budskab om at spørge IT-afdelingen, før man downloader, for at se, om Revu allerede er blevet implementeret.

Hvis du har til hensigt at udrulle en implementering af Revu 21 og vil sikre, at individuelle brugere ikke forsøger at downloade og installere på egen hånd, skal du gøre dette, før du føjer brugerne til licensen.

Eksisterende brugere, der flytter fra version 20, 2019 og 2018

Revu 21 har den samme brugergrænseflade, som blev introduceret i Revu 2018. For brugere, der flytter til Revu 21 fra Revu 2018, Revu 2019 eller Revu 2020, vil oplevelsen være meget ens med nogle forskelle afhængigt af version og udgave (Standard, CAD eller Extreme).

Vores udgivelsesnoter indeholder oplysninger om den funktionalitet, der er føjet til hver version. Det kan være nyttigt at give disse oplysninger til brugerne, især hvis de tidligere har brugt version 2018 eller 2019. Derudover vil brugere, der flytter til Complete-pakken, kunne drage fordel af alle funktioner, der tidligere var tilgængelige i eXtreme-udgaven af Revu.

Besøg vores Oversigt over versioner for at få en liste over funktioner efter udgave for version 20 og derunder. Besøg siden Abonnementsfunktioner i Revu 21 for at se de tilgængelige funktioner for hver abonnementspakke.

Eksisterende brugere, der flytter fra version 2017 og ældre

I april 2018 udgav Bluebeam Revu 2018, som var designet til at forbedre brugeroplevelsen og maksimere effektiviteten. Denne version af Revu ændrede brugeroplevelsen betydeligt med en ny brugergrænseflade, forudindlæste læringsressourcer og ny funktionalitet såsom den dynamiske værktøjslinje Egenskaber.

Brugere, der i øjeblikket bruger version 2017 eller ældre, vil opleve en indlæringskurve, når de flytter til den nye grænseflade. Det betyder, at du skal beslutte, hvordan du vil håndtere de store forandringer i forbindelse med udrulningen, før du fortsætter. Instruktørstyret undervisning kan absolut anbefales.

Tag et kig på Hvor blev det af?, som er en nyttig ressource før implementering, der hjælper brugere af 2017 og ældre versioner med at finde almindelige værktøjer i den opdaterede grænseflade.

Oplysning til slutbrugerne

Med enhver væsentlig ændring er det vigtigt at underrette de berørte om, at ændringen kommer, hvorfor den kommer, og hvordan den påvirker dem. Ved at skabe opmærksomhed om de nye Bluebeam-abonnementer vil brugerne føle sig tryggere og bedre informeret, hvilket vil fremme en hurtig og mere vellykket implementering.

Vi anbefaler, at du via e-mail underretter brugerne om, at ændringen kommer 14 dage, 5 dage og 1 dag før aktivering af abonnementerne. I disse e-mails skal du fokusere på, hvad der kommer, hvordan det påvirker dem positivt, og hvilke skridt de skal tage, når tiden kommer.

Fire vigtige ændringer for slutbrugerne

• Bluebeam-ID: Brugerne skal bruge et Bluebeam-ID (BBID) til at logge på Revu 21 og Bluebeam Cloud. Alle, der tidligere har logget på Studio, har oprettet et Bluebeam-ID. De kan fortsætte med at bruge dette Bluebeam-ID til at logge på Revu 21, Studio og Bluebeam Cloud – medmindre du implementerer enkeltlogon (SSO). I dette tilfælde skal de bruge deres SSO-legitimationsoplysninger.
  • Revu 21: Med et abonnement skal brugerne nu logge på Revu for at få adgang til applikationen. Efter deres første login skal de ikke længere logge ind hver gang, medmindre de logger ud, før de forlader Revu. Bortset fra at være nødt til at logge ind vil brugerne fortsat opleve de samme Bluebeam Revu- og Studio-projekter/-sessioner, som de gør i dag. Revu 21 har samme brugergrænseflade som Revu 20, 2019 og 2018. Du kender alle funktionerne i den nye PC-version af Revu fra Revu 20, men funktionssættet, der er inkluderet i hvert abonnement, er anderledes end i Revu Standard, CAD og eXtreme.
  • Bluebeam Cloud: Bluebeam Cloud er en ny samling af skybaserede løsninger, der er specialbygget til byggebranchen. Ved hjælp af Bluebeam Cloud kan du kommentere og samarbejde om projektdokumenter ud over at administrere dine arbejdsgange i forbindelse med besigtigelser, oplysningsforespørgsler (RFI’er) og dokumenter til forelæggelse fra kontoret eller byggepladsen på enhver web- eller iOS-/Android-enhed.
  • Bluebeam University: Bluebeam University (BBU) er en online, on-demand læringsplatform, der er designet til at øge Bluebeam-brugernes tillid og færdigheder, forenkle uddannelse af hele organisationen og reducere indlæringsperioden. Bluebeam University blev tidligere tilbudt som et separat, betalt abonnement. Abonnenter vil nu modtage en e-mail med et personligt link, der giver dem adgang og mulighed for at oprette loginoplysninger adskilt fra BBID.

Aktiveringsoplevelsen

Når en bruger er tildelt et Bluebeam-abonnementsniveau, modtager vedkommende en e-mail med et unikt link til at få adgang til Bluebeam University og en separat e-mailinvitation til at fuldføre kontoregistreringen.

Hvis en bruger ikke har et Bluebeam-ID (og SSO ikke er aktiveret), opretter de deres BBID på dette tidspunkt.

Når en bruger har aktiveret abonnementet, modtager vedkommende endnu en e-mail med oplysninger om, hvordan de kommer i gang med Revu 21 og Bluebeam Cloud. Denne e-mail giver dem mulighed for at downloade Revu med en bemærkning om, at de først skal tjekke med IT. Hvis du udruller Revu 21 og ikke ønsker, at brugerne downloader Revu individuelt, anbefaler vi, at du inkluderer information i slutbruger-kommunikationen.

Installation af Revu kræver administratorrettigheder. Hvis du allerede har implementeret Revu 21, og en slutbruger forsøger at installere, får vedkommende besked om, at Revu 21 allerede er installeret.

Onboarding og uddannelse

Efter aktivering modtager brugerne en række onboardingmails som en hjælp med at komme i gang. Denne ugentlige serie på fire e-mails (en om ugen) vil blive efterfulgt af en exitundersøgelse, der starter en dag efter slutbrugeraktivering.

Uddannelse

• Bluebeam University: Bluebeam University er en online, on-demand læringsplatform, der er designet til at øge Bluebeam-brugernes tillid og færdigheder, forenkle uddannelse af hele organisationen og reducere indlæringsperioden. Bluebeam University blev tidligere tilbudt som et separat, betalt abonnement. Dette er en selvbetjent oplevelse, hvor eleverne udvikler sig i deres eget tempo.
  • Instruktørstyret undervisning: Bluebeams instruktørstyrede undervisning tilbyder en kursuslignende undervisning, der har til formål at øge gruppers og individuelle elevers viden om bestemte emner.
  • Professionelle tjenester: Bluebeams professionelle serviceteam af branchekonsulenter kan indgå partnerskaber på projekt- eller organisationsniveau for at hjælpe dig med at udvide og implementere skræddersyet bedste praksis.
  • Gratis ressourcer: Bluebeam tilbyder et omfattende bibliotek med gratis videoer og artikler om diverse emner, der er tilgængelige via videncenteret.

Opsætning

Abonnementer

Revu 21

Bluebeam Cloud

Find ud af, hvad du skal bruge for at komme i gang med at implementere abonnementsbaserede Bluebeam-løsninger på tværs af din organisation.