Bluebeam-kontot visas som Obetalt/Ej tilldelat

• Basics
  • Core
  • Complete

Problem

Du har köpt en Bluebeam-prenumerationsplan eller startat en testversion, men det står fortfarande Paket: Obetalt/Ej tilldelat under ditt konto i Revu.

Orsaker

Det kan stå Ej tilldelat under ditt konto av något av följande skäl:

• Du har blivit inbjuden som slutanvändare men har inte accepterat e-postinbjudan och aktiverat ditt konto ännu.
  • Du har inte tilldelats någon prenumerationsplats.
  • Din dator har Windows 7 installerat. Revu 21 är inte kompatibelt med Windows 7.
  • Du har licens för en äldre version av Revu.
  • Du har installerat Revu 21 utan att köpa en prenumeration eller registrera dig för en testversion.
Om det tidigare stod på ditt konto att du hade tillgång till Basics, Core eller Complete, men det nu står Obetalt/Ej tilldelat, kan du klicka här för lösningar.

Lösningar

Du har inte accepterat e-postinbjudan

Titta i inkorgen efter ett e-postmeddelande från no-reply@bluebeamops.com med rubriken ”Du har blivit inbjuden till ett Bluebeam-konto” och klicka på Acceptera inbjudan.

Du har inte tilldelats någon prenumerationsplats

Om du är organisationsadmin måste du ändra prenumerationsåtkomsten för användarna på ditt konto, annars får de bara skrivskyddad åtkomst till Revu 21 och Bluebeam Cloud. Om du är slutanvändare måste du kontakta organisationsadmin för kontot och be hen att utföra följande steg.

1. Logga in i portalen för prenumerationshantering om du inte redan är inloggad.
    Kontrollera att du är utloggad ur Revu 21 innan du tilldelar en prenumerationsplan till ditt konto.
  2. På ditt konto går du till Kontoadministration > Användare > Användaröversikt.
  3. Gå till ditt kontos e-postadress och välj menyikonen bredvid Status.
  4. Välj Ändra prenumerationsåtkomst.
  5. Välj en prenumerationsplan med tillgängliga klientlicenser.
  6. Välj Spara ändringar.

Din dator har Windows 7 installerat

Revu 21 är endast kompatibelt med Windows 10 och Windows 11. För att kunna logga in i Revu 21 måste du uppgradera till en kompatibel version av Windows.

Du har licens för en äldre version av Revu

Revu har flyttats över från en licensmodell till en prenumerationsmodell. Om du har licens för Revu 20 eller tidigare måste du uppgradera till Revu 21 eller installera rätt version från sidan Ladda ner äldre program.

Du har installerat Revu 21 utan att köpa en prenumeration eller registrera dig för en testversion

Till skillnad från tidigare versioner av Revu måste du nu köpa en prenumerationsplan eller registrera dig för en testversion för att få tillgång till Revu 21. Om du inte har skapat ett Bluebeam ID (BBID) kan du göra det under registreringsprocessen. Om du redan har ett BBID väljer du din region, anger din e-postadress och väljer Prova idag. Följande meddelande visas: ”Det verkar som om du redan är Bluebeam-användare. Du kan starta din nya kostnadsfria testversion genom att klicka här.” Starta din testversion genom att klicka på länken.

Du har tidigare haft prenumerationsåtkomst, men har det inte längre

Prova följande lösningar för att få åtkomst till din Basics-, Core- eller Complete-prenumerationsplan igen.

1. Öppna Revu 21.
  2. Välj din e-postadress längst upp till höger.
  3. Välj Logga ut.
  4. Stäng alla öppna instanser av Revu 21 på din/dina enhet(er).
  5. Vänta i tio sekunder.
  6. Öppna Revu 21 igen.
  7. Välj Logga in och ange e-postadressen och lösenordet för ditt Bluebeam ID (BBID).
  8. Välj din e-postadress längst upp till höger och bekräfta att rätt prenumerationsplan visas under dina kontouppgifter.

Om det här inte löser problemet kan du eller en IT-administratör prova med att byta namn på .dat-filerna för programmet. Gör så här:

1. Stäng Revu 21.
  2. Öppna Utforskaren i Windows och gå till följande filsökväg:
    C:\Users\Your Windows User Name\AppData\Local\Bluebeam\Revu\21
    Som standard är AppData en dold mapp. Om du inte ser den väljer du Visa > Alternativ > Visa > Filer och mappar > Visa dolda filer, mappar och enheter längst upp i fönstret för Utforskaren.
  3. Högerklicka på NamedUser.dat och välj Byt namn. Lägg till _old i slutet av filnamnet.
  4. Gå till följande filsökväg:
    C:\Users\Your Windows User Name\AppData\Local\Bluebeam\Revu\21\Packages
  5. Högerklicka på entitlement.dat och välj Byt namn. Lägg till _old i slutet av filnamnet.
  6. Öppna Revu igen och logga in. Din prenumerationsplan bör nu visas under dina kontouppgifter.

Revu 21

Felsökning

Prenumerationer

Du har köpt en Bluebeam-prenumerationsplan men det står fortfarande Paket: Ej tilldelat under ditt konto i Revu.