Exportalternativ för Excel, Word och PowerPoint är inte tillgängliga

Den här artikeln gäller:

• Revu 21
  • Revu 20
  • Revu 2019
  • Revu 2018

Problem

När du försöker exportera en PDF i Revu som Microsoft Excel-, Word- eller PowerPoint-dokument visas inte alternativen under Arkiv > Exportera.

Alternativ för filexport
Alternativen för Hela dokumentet och Sidområde borde visas, men de saknas när du försöker exportera en PDF.

Lösningar

För att återställa de här exportalternativen kan du prova lösningarna nedan.

Nollställ inställningar

Innan du återställer dina Revu-inställningar rekommenderar vi att du säkerhetskopierar dina profiler och verktygssatser. Gör så här:

1. Öppna Revu.
  2. Välj Revu > Inställningar.
  3. Välj Admin i det vänstra sidofältet i dialogrutan Inställningar.
  4. På fliken Alternativ väljer du Säkerhetskopiera.
  5. Välj en plats i Utforskaren där .zip-mappen med säkerhetskopian av dina inställningar ska sparas.
  6. Välj Spara.

Nu kan du återställa dina Revu-inställningar.

1. Välj Revu > Inställningar.
  2. Välj Admin i det vänstra sidofältet i dialogrutan Inställningar.
  3. Välj Återställ på fliken Alternativ.
  4. Välj OK för att återställa och stänga Revu.

Revu öppnas igen med standardinställningarna. Prova att exportera PDF-filen som ett Microsoft-dokument igen.

Vill du återställa dina profiler och verktygssatser när du har återställt Revu? Öppna då .zip-filen med säkerhetskopian som du har sparat och dubbelklicka på filerna med verktygssatser.

Kör en onlinereparation

Om återställningen av Revu inte löser problemet kan du köra en onlinereparation för Microsoft Office. Gör så här:

1. Stäng Revu om det är öppet.
  2. I sökfältet bredvid Start-knappen i Windows skriver du Kontrollpanelen och öppnar den.
  3. Välj Program och funktioner.
  4. Högerklicka på Office, Microsoft Office eller Microsoft 365-applikationer.
  5. Välj Ändra.
  6. När du blir ombedd att göra det väljer du Ja för att tillåta att appen gör ändringar på din enhet.
    I det här steget kan du behöva ange dina inloggningsuppgifter för Windows. Om du inte har administratörsbehörighet för din dator måste du kontakta ditt IT-team för att utföra onlinereparationen av Microsoft Office.
  7. Välj alternativet Onlinereparation i dialogrutan för Microsoft.
  8. Välj Reparera.
  9. När onlinereparationen är klar startar du om datorn.
  10. Öppna Revu och försök exportera din PDF igen.

Installera om Revu

Om exportalternativen inte kommer tillbaka genom ovanstående lösningar kan du installera om Revu. Välj din version nedan för att se stegen för att installera.

Revu 21

Revu 20

Revu 2019

Revu 2018

Felsökning

Om du har problem med att exportera ett Microsoft Word-, Excel- eller PowerPoint-dokument i Revu kan du prova lösningarna i den här artikeln.