Så här skapar du en revisionshistorik för PDF-filer från Studio Session | Revu 21

Använder du en äldre version av Revu? [EN]

Denna artikel gäller:

• Core
  • Complete

Även om ingen revisionshistorik sparas för filer i Studio-sessioner kan du skapa en genom att lägga till filer till en Session direkt från ett Studio-projekt. Använd det här arbetsflödet om du vill skapa en revisionshistorik genom att uppdatera projektfilen med nya versioner från sessionen.

Saker att tänka på

Tänk på detta innan du börjar:

Filtyper som stöds

Studio-projekt har stöd för alla filformat, sessioner har endast stöd för PDF-filer.

Hur många filer lägger du till i sessionen?

Studio-projekt erbjuder obegränsad filstorlek och lagring, men varje Studio-session rymmer högst 5 000 dokument med en storleksgräns på 1 GB per fil. Om det ursprungliga projektet innehåller mer än 5 000 filer måste du ändra arbetsflödet genom att skapa flera sessioner.

Mer information om att samarbeta i stora projekt finns i Bästa praxis för Studio.
Gör anpassningar först

Om du ska ladda upp PDF-filer som behöver kalibreras, eller om anpassade kolumner eller anpassade statusar har lagts till, bör du göra dessa ändringar innan du lägger till dem i sessionen. Det här steget är viktigt eftersom även om du kan kalibrera en ritning i sessionen kommer skalan att återställas till sitt ursprungliga värde när du lämnar sessionen.

Om du lägger till en PDF-fil i en session innan du gör de här ändringarna bör du ta bort den från sessionen och lägga till den igen efter att du har gjort ändringarna.

1. Högerklicka på dokumentet i sidofältet Studio-sessioner och välj Ta bort.
  2. Återgå till fliken Studio-projekt, högerklicka på filen och välj Ångra utcheckning.

Lägg till din projektfil i en session

1. Starta ett projekt och ladda upp de PDF-filer som du vill använda i sessionen.
  2. Högerklicka på dokumentet och välj Lägg till i ny session.
  3. Ange ett namn för den nya sessionen och välj OK. Den nya sessionen öppnas automatiskt och visar att dokumentet är utcheckat till sessionen.
    Om du vill lägga till fler dokument till sessionen markerar du de önskade dokumenten i ett projekt och högerklickar sedan för att välja Lägg till i befintlig session > [din session].
  4. Om du vill skapa en ny revision i projektet när du har markerat dokumentet högerklickar du på filnamnet i Sessioner och väljer Uppdatera projektkopia.
  5. Skriv eventuella kommentarer i dialogrutan Incheckning och välj Checka in. En kopia av ditt arbete läggs till i ditt ursprungliga projekt som den senaste dokumentversionen.
    Ett meddelande om mottagen begäran visas när incheckningsbegäran har mottagits.

Om du vill visa revideringshistoriken för ett dokument i Projekt högerklickar du på filnamnet och väljer Revisionshistorik. När allt arbete i sessionen är klart och du har skapat dina revisioner kan du avsluta sessionen och ladda upp en sessionsrapport till projektet.

Instruktioner

Studio

Studio-sessioner har ingen revisionshistorik för dina filer. Du kan skapa en sådan genom att lägga till filer till en session direkt från ett Studio-projekt. Använd detta arbetsflöde för att skapa en revisionshistorik.