Lägga till en bild av din underskrift till en PDF-fil

• Revu 20
  • Revu 2019
  • Revu 2018

Gå till andra versioner:

Ibland kan du behöva lägga till en snabb underskrift i en PDF-fil. I stället för att skriva ut dokumentet, underteckna det med en penna och skanna det för att få en PDF-fil igen kan du enkelt lägga till en elektronisk signatur direkt i Revu.

En elektronisk signatur skiljer sig från en digital signatur, men är fortfarande juridiskt bindande och perfekt för vissa situationer, till exempel när du ska underteckna en inköpsorder.

Du kan skapa en elektronisk signatur genom att lägga till en bild av din underskrift med genomskinlig bakgrund, eller genom att använda verktyget Penna.

Lägg till en bild av din underskrift

Följande steg förklarar hur du kan lägga till en bild av din underskrift i en PDF-fil och göra bilden genomskinlig, så att den inte döljer någon information som finns bakom den.

För bästa resultat bör du använda en bild med vit bakgrund.
  1. Skanna en bild av din underskrift eller skicka en till dig själv via e-post med din mobilenhet.
    Om du skannar underskriften ska du inte skanna som PDF. Endast bildfiler (.jpg eller .png) fungerar i den här processen.
  2. Gå till Verktyg > Markering > Bild > Från fil och välj bilden av din underskrift i filutforskaren.
  3. Klicka och dra din signatur i dokumentet.
  4. Välj Beskär i verktygsfältet Egenskaper. Klicka och dra runt bilden för att ta bort extra utrymme.
  5. Nu kan du ändra storlek på bilden och placera den där den ska vara i dokumentet. Bakgrunden är fortfarande ogenomskinlig och täcker allt som finns bakom den.
  6. För att göra bildens bakgrund genomskinlig går du till panelen Egenskaper och klickar på ikonen Maskeringsfärg. Välj vitt i färgmenyn.
    Image Properties Mask Color
    Maskering kan också kommas åt genom verktygsfältet Egenskaper bredvid ikonen Beskär när en bild är vald.
  7. Öka toleransen med ± bredvid Maskeringsfärg så att färger som nästan är vita också blir genomskinliga. Öka toleransen tills hela bakgrunden är genomskinlig.

Lägg sedan till din signatur i Tool Chest så att du kan använda den igen:

• Högerklicka på bilden och välj Lägg till i Tool Chest > Mina verktyg.

Glöm inte att införa bildmarkeringen innan du skickar din PDF-fil:

• Högerklicka på bilden och välj Inför.

Använd verktyget Penna

Ett annat sätt att skapa en elektronisk signatur är att använda verktyget Penna. Eftersom det är svårt att skriva tydligt med en muspekare är det enklare att skapa signaturer med en surfplatta eller en enhet med penna. När du har skrivit din underskrift kan du spara den i Tool Chest med stegen ovan, så att du kan använda den igen senare.

Mer information

Om du har en surfplatta är det ännu enklare att skapa en digital signatur eftersom du kan använda en pekpenna. Här är några resurser som hjälper dig att komma igång:

Anpassa inställningar för surfplatta – så här anpassar du Revu-funktioner i surfplatteläge.

Funktioner för surfplatta – allt du kan göra i Revu på en surfplatta.

Andra versioner av den här artikeln

Revu 2017 och äldre

Ibland kan du behöva lägga till din signatur i en PDF-fil. I stället för att skriva ut PDF-filen, underteckna den för hand och sedan skanna in sidan till PDF-format igen, kan du lägga till en elektronisk signatur direkt från Revu. Det finns två sätt att lägga till din signatur i ett dokument: att importera en bild av din signatur eller att använda verktyget Penna.

Använda en bild av din underskrift

Så här lägger du till en signatur i din PDF-fil:

1. Skanna en bild eller ta en bild av din signatur på vit bakgrund och importera bilden till datorn.
  2. Öppna en PDF-fil där du vill lägga till din signatur i Revu.
  3. Klicka på knappen Markering > Bild Bild, välj bilden och lägg till den i PDF-filen.
  4. Använd funktionen Beskär på fliken Egenskaper för att ta bort oönskade delar av bilden. Rita en rektangel runt den del av bilden som du vill behålla.
  5. Ändra nu storlek på bilden och flytta den till rätt plats.
  6. Bakgrunden är fortfarande ogenomskinlig, och bilden döljer allt som finns bakom den. Gör bakgrunden genomskinlig genom att välja bilden, klicka i rutan Maskeringsfärg på fliken Egenskaper och välja den färg som ligger närmast bakgrundens. Du kan också använda pipettverktyget och klicka på bakgrundsfärgen i din bild.
  7. Öka toleransen med ± bredvid Maskeringsfärg tills bakgrunden är genomskinlig.

Spara för framtida användning

Nu kan du lägga till din signatur i Tool Chest tool-chest . När signaturen finns i Tool Chest kan du lägga till den i alla dokument som behöver din underskrift. Lägg till bilden i Tool Chest genom att högerklicka på den och sedan klicka på Lägg till i Tool Chest > Mina verktyg.

Inför dokumentet

Innan du skickar din PDF-fil kan du införa bilden. Genom att införa bilden binder du den signatur som du har skapat till dokumentet, vilket gör det svårare att flytta eller radera den. För att införa bilden högerklickar du på den och därefter på Inför.

Använda verktyget Penna

Ett annat sätt att skapa en elektronisk signatur är att använda verktyget Penna Penna. Det är svårt att skriva läsligt med en mus, så om du har tillgång till en surfplatta eller en enhet med penna, till exempel en Wacom-surfplatta, kan du använda verktyget Penna för att signera direkt i din PDF. När du är färdig med att skapa din signatur kan du spara den i Tool Chest tool-chest för framtida användning genom att följa stegen ovan.

Revu gör det enkelt att lägga till en signatur i din PDF-fil, istället för att behöva skriva ut, signera och skanna in filen igen. Klicka för att läsa om hur du gör.