Så här aktiverar du Bluebeam-pluginprogram

• Revu 21
  • Revu 20
  • Revu 2019
  • Revu 2018

Innan du aktiverar ett pluginprogram bör du kontrollera att din version av Revu är kompatibel med den version av det aktuella programmet som du vill integrera.Klicka här för att visa kompatibilitetstabellen.

Om du har installerat Bluebeam Revu och vill aktivera pluginprogram med ett annat program (AutoCAD, Microsoft Office osv.) måste du aktivera dem i Bluebeam Kontrollpanel. För närvarande erbjuder Bluebeam pluginprogram för följande program:

• AutoCAD och vertikaler byggda på AutoCAD, som Architecture och Mechanical.
  • AutoCAD LT (AutoCAD LT använder inte alla funktioner i Bluebeams pluginprogram. Du har inte tillgång till de batchalternativ som finns tillgängliga i AutoCAD.)
  • Autodesk Revit.
  • Autodesk Navisworks Manage och Navisworks Simulate.
  • SolidWorks.
  • SketchUp Pro.
  • Microsoft Office (Word, Excel och PowerPoint, Outlook).
För Revu 21 måste du ha någon av prenumerationsplanerna Core och Complete för att använda Bluebeam-pluginprogrammen. För Revu 20 eller tidigare måste du ha en licens för CAD- eller eXtreme-utgåvan.

Så här aktiverar du pluginprogram i Bluebeam Kontrollpanel

1. Öppna Revu.Om du använder Revu 21 loggar du in när du blir uppmanad att göra det eller väljer Logga in.
  2. Välj Revu > Kontrollpanel.
  3. På fliken Pluginprogram väljer du de integrationer som du vill aktivera.Fliken Pluginprogram i Bluebeam Kontrollpanel
  4. Välj Verkställ eller OK för att officiellt aktivera pluginprogrammet.
    Om tredjepartsprogrammet är öppet stänger du det och öppnar det igen. Verktygsfältet/menyn/menyfliken för Bluebeam bör nu visas.

Om du behöver återställa ett pluginprogram för att felsöka det avmarkerar du programmet i Bluebeam Kontrollpanel och gör ändringarna. Välj sedan programmet igen och tryck på Verkställ eller OK.

Så här aktiverar du Bluebeams pluginprogram i Microsoft Office (10 eller senare)

1. Öppna det Microsoft Office-program (t.ex. Excel, PowerPoint osv.) som du vill integrera med Bluebeam Revu.
  2. Välj Arkiv > Alternativ.
  3. Välj Tillägg i det vänstra sidofältet.
  4. Längst ner i dialogrutan väljer du listrutan Hantera och COM-tillägg.
  5. Välj .
  6. Markera kryssrutan för BluebeamOfficeAddIn.
  7. Tryck på OK.

Så här aktiverar du pluginprogram när du distribuerar Revu

Om du är IT-specialist och ska installera Revu för flera användare kan du läsa distributionsguiden för Bluebeam Revu för mer information om att aktivera pluginprogram för många användare samtidigt. Om din organisation dessutom vill använda vår SharePoint-integration kan du klicka här för mer information om krav och installation.

Revu 21

Revu 20

Revu 2019

Revu 2018

Instruktioner

Pluginprogram

Behöver du hjälp med att aktivera pluginprogram för AutoCAD, Microsoft Office osv. genom Bluebeam Kontrollpanel? Lär dig mer här.