Så här importerar du flera ronderingssymboler

• Revu 20
  • Revu 2019
  • Revu 2018

Om du behöver ett snabbt sätt att skapa flera ronderingssymboler kan du använda Excel för att skapa symbolernas grundläggande egenskaper och sedan importera dem till en ny eller befintlig verktygssats.

Så här skapar du en verktygssats i Excel:

1. Öppna en tom Excel-fil och ange de grundläggande egenskaperna för varje ny ronderingssymbol som du vill skapa:
    1. Skriv in ämnet för varje symbol i kolumn A.
    2. Skriv in den förkortning som ska visas inuti ronderingssymbolen i kolumn B. Den här texten visas också när markeringen placeras ut i en ritning.
    3. Skriv in en definition av symbolen i kolumn C. Definitionen visas i kolumnen Kommentarer i markeringslistan.
  2. Gå till Arkiv > Spara som. Dialogrutan Spara som visas.
  3. Välj rullgardinsmenyn Filformat och välj CSV (kommaavgränsad).
  4. Spara filen på lämplig plats.

Så här importerar du verktygssatsen:

1. Öppna Revu.
  2. Öppna panelen Verktygslåda (Alt+X).
  3. Klicka på rullgardinsmenyn Verktygslåda och välj Hantera verktygssatser.Dialogrutan Hantera verktygssatser visas.
  4. Välj den verktygssats som du vill lägga till de nya ronderingssymbolerna i och klicka sedan på Ändra.
    Dialogrutan Ändra verktygssats öppnas.
    1. Om du vill skapa en ny verktygssats klickar du på Lägg till.
    2. Skriv in ett namn på den nya verktygssatsen och klicka på OK.
  5. Klicka på Importera Punchkey.
  6. Leta upp din CSV-fil, markera den och klicka på Öppna.
  7. Klicka på OK i de två dialogrutorna Ändra verktygssats och Hantera verktygssatser.

Du bör nu se de nya ronderingssymbolerna i den verktygssats som du importerade dina .CSV-data till.

Instruktioner

Revu 2019

Markering

Revu 20

Lär dig hur du använder Excel för att snabbt skapa många olika ronderingssymboler samtidigt.