Dela din verktygssats i Bluebeam Revu

Tool Chest™ i Bluebeam Revu levereras med en mängd praktiska verktygssatser och uppsättningar av markeringar, men du kan också skapa och dela egna verktygssatser som är fulla av anpassade markeringar och mått. Du kan spara anpassade markeringar i den förskapade verktygssatsen ”Mina Verktyg” eller i din egen anpassade verktygssats.Läs vidare om hur du kan dela dina verktygssatser med kollegor världen över genom att exportera och importera dem, inklusive Revu iPad.

Dela verktygssats

Varje verktygssats sparas som en enskild fil med ett .btx-filtillägg som kan exporteras från Revu och delas. Allt dina kollegor eller projektpartners behöver göra är att importera eller lägga till filen i Verktygslådan. Men det finns en stor skillnad för var verktygssatsens fil lagras. Vid import kopieras verktygssatsen till din lokala Revu-miljö. Om du lägger till länkar i verktygssatsen där den ligger, som på en nätverksenhet, kan flera användare nå samma verktygssats så att alla har åtkomst till nya eller uppdaterade symboler så snart en verktygssats har uppdaterats.Revu har en låsmekanism för delade verktygssatser som hindrar att två personer uppdaterar verktygssatsen samtidigt. I ”Hantera verktygssats” i Revu-hjälpen finns mer information om att arbeta med delade verktygssatser.

Exportera

Det första steget när du ska dela en verktygssats är att exportera den. Så här exporterar du en verktygssats:
  1. Klicka på verktygssatsens Inställningar och välj Exportera.
  2. Välj den mapp där du vill lagra filen och klicka på Spara.

Importera

När du importerar en verktygssats kopieras verktygssatsens .btx-fil till din lokala Revu-miljö.Det är enklast att importera en verktygssats genom att dubbelklicka på verktygssatsens fil. Du kan också välja flera filer i Utforskaren i Windows genom att högerklicka och välja Importera. Då importeras alla filer samtidigt. Om du drar verktygssatsens filer från Utforskaren i Windows till Revu-fönstret importeras de också.

Lägga till

Så här lägger du till en verktygssats som är sparad på ett nätverk:
  1. Öppna Tool Chest.
  2. Klicka på Hantera verktygssats högst upp på fliken Tool Chest.
  3. I dialogrutan Hantera verktygssats klickar du på Lägg till.
  4. I dialogrutan Lägg till Verktygssats klickar du på Befintlig.
  5. Klicka på Bläddra för att välja filen och klicka sedan på Öppna.
  6. Markera rutorna Visa och Visa i alla profiler.
  7. Klicka på OK för att stänga dialogrutan Lägg till Verktygssats.
  8. Klicka på OK.

Videor