Veelgestelde vragen over Bluebeam-abonnementen

Hebt u vragen over onze recente overstap naar abonnementen? Dan bent u aan het juiste adres. We bieden nu drie Bluebeam-abonnementen: Basics, Core, en Complete met functionaliteit op desktop, web en iOS mobiel om uw productiviteit te verhogen. Ga naar onze prijzenpagina voor meer informatie over wat er bij elk individueel abonnement is inbegrepen.

Met Bluebeam-abonnementen heeft u toegang tot Revu 21, Studio en Bluebeam Cloud op maximaal vijf apparaten met één login.

Algemene vragen

Wat betekent de overstap van Bluebeam naar een abonnement voor mij?

Door te upgraden naar een abonnement kan Bluebeam uw werk beter ondersteunen door meer flexibiliteit, rust en lagere totale eigendomskosten (TCO) te bieden. Dit omvat de mogelijkheid om:

• U kunt gemakkelijk en veilig overal uw werk openen, op kantoor of op locatie, via uw Bluebeam-ID (BBID).
  • Breng stakeholders en teams sneller op de hoogte met meer geïntegreerde onboardingsopties en toegang tot Bluebeam University, zonder extra kosten.
  • U kunt licenties in uw hele organisatie naadloos beheren en toewijzen, waardoor de administratieve last afneemt.

Klik hier voor meer informatie over onze abonnementen en wat ze te bieden hebben.

Kan ik overstappen op een abonnement en toch een oudere versie van Revu blijven gebruiken?

We raden u aan zo snel mogelijk over te stappen op de nieuwste versie, Revu 21, zodat u gebruik kunt maken van de nieuwste functies en het meeste uit uw investering in Bluebeam kunt halen.

U kunt er echter voor kiezen om een oudere versie van Revu te gebruiken, zelfs nadat u bent overgestapt op een abonnement, zodat uw actieve projecten zo min mogelijk worden gehinderd.

Als u Revu 20 gebruikt, zult u toekomstige updates/patches blijven ontvangen die we kunnen uitbrengen om ernstige bugs op te lossen, maar we zullen geen nieuwe productkenmerken/-functionaliteiten introduceren. Raadpleeg onze EOL FAQ als u Revu 2019 of lager hebt.

Bekijk onze prijzenpagina voor meer informatie over onze abonnementen.

In welke talen zijn Bluebeam-producten beschikbaar?

: Engels (VS), Engels (VK), Zweeds, Deens, Fins, Noors, Nederlands, Duits, Spaans, Frans, Italiaans, Koreaans en Japans.

Studio: Amerikaans Engels, Brits Engels, Zweeds, Deens, Fins, Noors, Nederlands, Duits, Spaans, Frans, Italiaans, Koreaans en Japans.

Bluebeam Cloud: Engels (VS), Engels (AU), Engels (VK), Zweeds, en Duits.

Bluebeam-oplossingen

Wat is Bluebeam Cloud?

Bluebeam Cloud is een nieuwe suite van cloudgebaseerde oplossingen die naadloos aansluiten op uw documenten en werksets in Revu. Met Bluebeam Cloud kunt u altijd en overal werken via het web of een iOS-apparaat. Met de Markup Editor kunt u eenvoudig opmerkingen plaatsen en samen met anderen aan projectdocumenten werken, terwijl de Field Tools het u gemakkelijk maken om buiten op locatie eindcontroles, RFI’s en workflows te beheren, bij te houden en in te dienen.

Alle drie de abonnementen bieden toegang tot Bluebeam Cloud. Ontdek wat er inbegrepen is in elk abonnement op onze prijzenpagina.
Welke Bluebeam Cloud-functies zijn inbegrepen in elk abonnement?

Bekijk dit artikel voor een uitgebreide lijst van de Bluebeam Cloud-functies die beschikbaar zijn voor elk abonnement.

Kan ik Revu 21 of Bluebeam Cloud-oplossingen afzonderlijk kopen?

Om u op kantoor en op locatie optimaal te ondersteunen, bevatten alle abonnementen zowel als functionaliteiten van Bluebeam Cloud (web en mobiel).

Welke Revu-functionaliteit is inbegrepen bij elk abonnement?
Basics Core Complete
Bluebeam Desktop | Revu 21
  • PDF-bestanden maken en bewerken
  • Markeringen maken en bijhouden
  • Aanpasbare applicatie en tools
  • Digitale handtekeningen en OCR
  • Basismetingen
  • Integratie met SharePoint en ProjectWise
  • Realtime samenwerking in Studio
  • Speciale markeringen voor 2D- en 3D PDF’s
  • Geavanceerde documentnavigatie
  • Documenten op elkaar leggen en vergelijken
  • Batchgewijs meerdere tekeningrevisies vergelijken
  • Take-off-tools
  • Ondersteuning voor AECO-plugin
  • Basisrapportage en aangepaste statussen
  • Geavanceerde meethulpmiddelen, waaronder volume, hoek en aangepaste formules
  • Dynamische vulling en Quantity-koppeling
  • Automatische batchverwerking, zoals Batch Link en Batches ondertekenen en verzegelen
  • Geavanceerde markeringsrapporten voor meerdere documenten en regio’s
  • Scriptopdrachten

Zie onze prijzenpagina om abonnementen te vergelijken.

Ga naar dit artikel voor meer informatie over de specifieke functies/functionaliteiten van die beschikbaar zijn bij elk abonnement.
Wat is het verschil tussen Bluebeam-abonnementen en eerdere edities van Revu?

Revu zal niet langer beschikbaar zijn via de edities (Standard, CAD, eXtreme) die we in het verleden aanboden. Elk abonnement bevat verschillende functionaliteitsniveaus voor Revu en Studio.

Basics biedt niet de mogelijkheid om nieuwe Studio-projecten of -sessies aan te maken.

Bekijk onze prijzenpagina voor een vergelijking van alle functies.

Is Complete wat functionaliteit betreft vergelijkbaar met Revu eXtreme?

Ons meest uitgebreide abonnement, Complete, geeft u volledige toegang tot de functionaliteit die u al kent van Revu eXtreme, en biedt u bovendien gloednieuwe functies waarmee u uw werk op het web en op mobiele apparaten kunt voortzetten.

Wat gebeurt er met de projectgegevens van mijn bedrijf die momenteel in Studio zijn opgeslagen (projecten en/of sessies)?

Uw huidige projectgegevens in Studio blijven voor u beschikbaar zoals dat nu het geval is.

Al uw Studio-gegevens zijn nog steeds toegankelijk via de door u geselecteerde Studio-server (VS, VK, Australië, Duitsland of Zweden).
Mijn klanten beschikken niet over Bluebeam Revu. Kunnen ze bestanden die ik stuur bekijken?

Ja, niet-abonnees kunnen een Bluebeam ID aanmaken, Revu 21 installeren en zich aanmelden bij Studio. In Studio hebben ze beperkte toegang tot kleuren en markeringsmogelijkheden, zoals wolken, toelichtingen, lijnen en pijlen.

De Weergavemodus, die in het verleden werd gebruikt door medewerkers zonder Revu-licentie, zal niet langer beschikbaar zijn in . Raadpleeg dit artikel voor meer informatie over het werken in Revu 21 zonder abonnement.

In Bluebeam Cloud kunnen abonnees andere medewerkers uitnodigen om bestanden en markeringen te bekijken, en via het web werken aan opleverpunten, RFI’s en indieningen.

Moet ik mij afzonderlijk aanmelden bij Revu 21 en Studio?

Wanneer u zich bij Revu 21 aanmeldt met uw BBID, wordt u automatisch geverifieerd en hoeft u zich geen tweede keer aan te melden om toegang te krijgen tot Studio.

U kunt ook een aparte BBID-login voor enkel Studio aanmaken. Klik hier voor meer informatie.
Is Studio Prime inbegrepen in een van de abonnementen?

Studio Prime is momenteel niet inbegrepen bij het abonnement, maar we blijven Studio Prime wel ondersteunen.

Kan ik Bluebeam-abonnementen gebruiken op een tablet?

Met Bluebeam Cloud kunt u onderweg opmerkingen plaatsen en samenwerken aan uw tekeningen met elke browser en op elk iOS-apparaat, inclusief tablets.

Licentie en overstap

Welke facturerings- en contractmogelijkheden zijn er?

Abonnementen worden betaald via een jaarlijkse factuur. De betalingstermijn is 30 dagen na de factuurdatum.

Een jaarlijks contract is vereist. Er is geen maandelijkse facturering beschikbaar.
Blijven jullie een abonnement voor meerdere gebruikers aanbieden, zoals Open License (OL)?

Hoewel we niet langer een gedeeld gebruikersmodel aanbieden, kunt u met ons nieuwe vereenvoudigde selfservice-licentiesysteem moeiteloos wisselen tussen apparaten met behulp van uw Bluebeam ID (BBID).

Met een gebruikerslicentie op naam kan één gebruiker zich tot op maximaal vijf apparaten tegelijk aanmelden bij Revu 21 en Bluebeam Cloud.
Hoe voeg ik nieuwe teamleden aan mijn account toe?

Om nieuwe teamleden aan uw account toe te voegen, gaat u naar de Bluebeam-webwinkel, meldt u zich aan met uw Bluebeam ID (BBID), en koopt u het gewenste aantal abonnementen.

Als u Bluebeam via een reseller hebt gekocht, neem dan contact met hen op voor hulp.

Nadat u extra seats hebt gekocht, kunt u deze via het beheerportaal voor Bluebeam-abonnementen verdelen onder individuele gebruikers. Ga naar onze Handleiding voor het beheren van Bluebeam-abonnementen voor meer informatie.

Hoe weet ik hoeveel licenties ik nodig heb?

Dit hangt af van hoe uw organisatie momenteel onze populairste oplossingen (Revu en Studio) gebruikt en hoe uw gebruikers voordeel halen uit de nieuwe oplossingen (Bluebeam Cloud) en de functies op ondernemingsniveau die we via het abonnement aanbieden.

Uw accountteam of reseller van Bluebeam kan u begeleiden bij een soepele overstap naar een abonnement.
Hoe vaak worden abonnementen verlengd?

Abonnementen worden jaarlijks verlengd, zodat u onbeperkt toegang hebt tot producten, diensten, ondersteuning en onderhoud. Als u besluit uw abonnement na een jaar niet te verlengen, hebt u nog steeds toegang tot uw projectgegevens (in Studio en Bluebeam Cloud) en hebt u de mogelijkheid om deze te exporteren.

Als u beslist om uw abonnement niet te verlengen, kunt u Revu 21 niet blijven gebruiken en moet u teruggaan naar de vorige versie die u had (Revu 20 of lager).

Houd er rekening mee dat Revu 2019 en ouder op 28 juni 2023 het einde van de levensduur bereiken.
Moeten we het abonnement in het hele bedrijf tegelijk implementeren?

We raden u ten zeerste aan om het abonnement in uw hele organisatie te implementeren, zodat u al uw licenties eenvoudiger kunt beheren, terwijl u uw gebruikers voorziet van de nieuwste Bluebeam-oplossingen.

U kunt eventueel beginnen met het invoeren van een abonnement voor een deel van uw gebruikers zodat zij het kunnen uitproberen, en vervolgens uitbreiden als dat nodig is.

Mijn organisatie/team is geïnteresseerd in een abonnement. Kunnen we een proefversie uitproberen?

Ja, dat kan. U kunt hier voor 30 dagen gratis toegang krijgen tot ons meest uitgebreide abonnement, Complete.

Training en onboarding

Als mijn team vertrouwd is met een oudere versie van Revu, moeten ze dan opnieuw training volgen?

Er verandert niets voor uw gebruikers, aangezien zij Revu en Studio (projecten/sessies) zullen blijven gebruiken zoals ze dat nu doen. zal dezelfde gebruikersinterface hebben als Revu 20, maar nu zullen gebruikers zich moeten aanmelden om toegang te krijgen tot de toepassing.

Alle functies in Revu 21 zijn dezelfde als in Revu 20, maar de functionaliteiten van elk abonnement zijn anders dan in Revu Standard, CAD en eXtreme.

De overstap naar een abonnement biedt echter ook een geweldige kans om de kennis van Revu binnen uw organisatie te standaardiseren, zodat u er zeker van kunt zijn dat u er het meeste uit haalt.

Met een abonnement krijgt u toegang tot onze nieuwe Bluebeam Cloud-oplossingen en Bluebeam University. Verbeterde en geïntegreerde onboardingmaterialen zullen toegankelijk zijn via het web en mobiele apps. Op onze website vindt u ook informatie over technische ondersteuning.

Welke trainingsmogelijkheden biedt Bluebeam?

Alle Bluebeam-abonnees krijgen toegang tot de Bluebeam University, die uitgebreide trainingsmaterialen voor Revu en Studio bevat, zonder extra kosten.

Zowel de web- als mobiele omgevingen van onze Bluebeam Cloud-oplossingen bevatten geïntegreerde onboardinggidsen, zodat u er snel mee vertrouwd raakt en alle waardie die Bluebeam te bieden heeft kunt ontdekken.

Welke gevolgen heeft de overstap voor mijn huidige projecten, processen en workflows?

Na een upgrade naar Revu 21 blijven workflows en processen ongewijzigd. De UI zal hetzelfde zijn en er is geen verschil in de manier waarop functies werken. Het belangrijkste verschil is dat u zich bij Revu 21 moet aanmelden met uw Bluebeam ID (BBID) om toegang te krijgen tot de functies.

Als u Studio met dezelfde BBID wilt gebruiken, hoeft u zich niet opnieuw bij Studio aan te melden omdat u al geverifieerd bent. Voor de rest zijn de functies van Studio hetzelfde.

De aanmelding is vergelijkbaar met tools zoals Office365, waar gebruikers zich regelmatig moeten authenticeren/aanmelden (bijv. eens in de 30 dagen).

Technische aspecten en integraties

Welke apparaten en besturingssystemen zijn compatibel met Bluebeam-oplossingen?
  • Bluebeam Revu 21: Windows-desktop
  • Bluebeam Cloud Markup Editor: web en iOS
  • Bluebeam Cloud Field Tools: web en iOS
Hoe zit het met mensen die veel offline werken of licenties op locatie nodig hebben?

Revu 21 is alleen beschikbaar als onderdeel van de registratie op naam die bij de abonnementen Basics, Core en Complete is inbegrepen. Alle abonnees moeten zich authenticeren (aanmelden) terwijl ze online zijn en krijgen een respijtperiode van 14 dagen wanneer ze offline werken. Zodra die periode is verstreken, moet u verbinding maken met het internet om uw inloggegevens te vernieuwen.

Bluebeam voorziet geen licenties op naam die offline toegang voor onbepaalde tijd ondersteunen. Handmatige registratie is niet mogelijk met een licentie op naam.

Raadpleeg dit artikel voor meer informatie over offline werken in Revu 21.

Hoe verloopt het installatieproces voor de volgende versie van Revu?

Het installatieproces zal voor  hetzelfde zijn als voor oudere versies, behalve dat er geen registratie meer vereist is nadat de software geïnstalleerd is.

Het installatiepakket zal qua omvang en installatie-ervaring vergelijkbaar zijn met de oudere versies.

Revu 21 zal alleen toegankelijk zijn voor abonnees.
Hoe zal de overstap naar abonnementen eruit zien voor ons IT-team?

Het implementeren van op de desktops van gebruikers is zeer vergelijkbaar met vorige versies, behalve dat registratie niet langer vereist is.

Als u voordeel wilt halen uit het nieuwe licentiebeheersysteem (LMS) dat beschikbaar is via het abonnement, moet uw IT-afdeling een bedrijfsbeheerder aanwijzen die zich kan aanmelden bij het beheerportaal voor Bluebeam-abonnementen om abonnementslicenties toe te wijzen aan geselecteerde gebruikers. Dit kan in bulk worden gedaan. Zodra een abonnement is toegewezen aan een gebruiker, kan deze zich overal aanmelden bij Revu en Bluebeam Cloud-oplossingen met behulp van een unieke ID (BBID).

Revu 20 en oudere versies kunnen nog steeds worden beheerd via de Bluebeam Gateway.

Bluebeam Cloud is alleen beschikbaar met een abonnement, maar vereist geen implementatie voor de webervaring omdat het toegankelijk is via een browser. Uw gebruikers moeten de mobiele app echter wel downloaden op hun apparaat.

Er is geen productregistratie nodig voor Bluebeam Cloud-oplossingen. Ze zijn toegankelijk via Bluebeam ID.
Zijn er veranderingen aangebracht aan de MSI-implementatie?

Bij [ sc name=”bluebeam-revu-21″ ][/sc] zijn er geen grote veranderingen in het MSI-implementatieproces doorgevoerd. Sommige parameters zijn echter gewijzigd, met name het serienummer en de productsleutel zijn verwijderd omdat ze niet langer relevant zijn voor gebruikerslicenties op naam.

Wat gebeurt er met onze Studio Prime-integraties?

Als u Studio Prime al gebruikt, blijven bestaande integraties in de VS werken.

BBDN en Studio Prime API-ondersteuning is nu echter beperkt:

1. Geen nieuwe functies/updates/verbeteringen
  2. Geen advies voor aangepaste integraties
  3. Geen foutopsporing voor aangepaste integraties
In onze nieuwe Bluebeam-marktplaats vindt u bestaande Studio Prime-integraties, zodat u kunt zien wat er beschikbaar is en rechtstreeks contact kunt opnemen met partners voor meer informatie.
We bieden niet langer goedkeuring voor nieuwe commerciële integraties met Studio Prime of nieuwe Bluebeam Developer Network (BBDN)-lidmaatschappen.

Beveiliging

Waar worden projectgegevens opgeslagen in Studio en Bluebeam Cloud?

Momenteel bieden we regionale gegevensopslag via servers in de VS, het VK, Australië, Duitsland en Zweden. De gegevens worden opgeslagen via Amazon Web Services (AWS).

Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord in deze Veelgestelde vragen? Neem dan contact met ons op.

How-to

Revu 21

Bluebeam Cloud

Studio

Abonnementen

We bieden nu drie Bluebeam-abonnementen: Basics, Core en Complete. Elk abonnement bevat Revu 21, Studio en Bluebeam Cloud-oplossingen (web en mobiel), plus extra diensten om uw productiviteit te verhogen.