Veelgestelde vragen over End of Life (EOL)

• Revu 2019
  • Revu 2018
  • Revu 2017 & ouder
  • Vu 2017 en lager
  • Bluebeam Drawings

Bluebeam werkt aan een betere toekomst door te investeren in nieuwe technologie en productverbeteringen om de grootste uitdagingen in de branche het hoofd te bieden. Doordat we blijven investeren in de toekomst, komt er een moment waarop we verouderde versies niet langer ondersteunen of de integriteit ervan kunnen garanderen.

Om die reden hebben we een aantal producten die we na 21 maart 2023 niet meer ondersteunen. Zie de tabel en veelgestelde vragen hieronder voor meer informatie over de implementatie van dit EOL-programma en de gevolgen daarvan voor gebruikers zoals u.

EOL-definities en -datums

De datums in onderstaande tabel gelden voor de volgende producten in onze huidige EOL-implementatie:

Fase Beschrijving DATUM
End-of-development (EOD) De datum waarna product/engineering van Bluebeam geen patches en updates meer uitgeeft voor het betreffende product. Alle producten in de release van het EOL-programma hebben hun EOD-datum al bereikt.
End-of-sale (EOS) De datum waarop Bluebeam stopt met de verkoop van het betreffende product/service en er geen seats meer kunnen worden toegevoegd. 22 maart 2022
Einde ondersteuning De datum waarna Bluebeam geen technische ondersteuning meer biedt voor het betreffende product. 21 maart 2023 of 12 maanden na EOS
End-of-life (EOL) Datum waarna de betreffende gebruikers geen toegang meer hebben tot Studio en andere clouddiensten. Perpetual Licences kunnen niet langer worden gedowngraded, overgedragen of opnieuw geregistreerd voor het betreffende product. 21 maart 2023 of 12 maanden na EOS
Zie Bluebeam end-of-life (EOL)-ondersteuning voor een volledige lijst van producten die hun EOL bereiken of al bereikt hebben.

Vragen over EOL

Waarom komt Bluebeam met dit EOL-programma?

Bluebeam investeert in nieuwe infrastructuur en technologie met de visie om een volledig cloud- en datagericht portfolio te leveren. Omdat we ons gaan richten op ontwikkelinspanningen en -investeringen die in lijn liggen met onze toekomstvisie, kunnen we de verouderde versies niet langer ondersteunen of de integriteit hiervan garanderen.

Waarom kondigt Bluebeam EOS nu aan, maar duurt het nog minstens 12 maanden tot de officiële EOL-datum?

Het is gebruikelijk om end-of sale voorafgaand aan end-of-life af te dwingen en Bluebeam wil garanderen dat het zijn verplichtingen op grond van actieve overeenkomsten kan nakomen, inclusief onderhoud en garanties.

Blijft Bluebeam Revu 20 ondersteunen?

We verwachten Revu 20 te blijven ondersteunen tot medio 2024. Als Revu 20 in het EOL-programma van Bluebeam wordt opgenomen, brengen we betrokkenen daarvan ten minste 12 maanden van te voren op gepaste wijze van op de hoogte.

Hoe weet ik welke versie van Revu ik gebruik?

Lees dit artikel voor instructies om uw versie van Revu op te zoeken.

Kan ik het beste overstappen op Revu 20 of wachten op de volgende versie?

Als u een nieuwe klant bent, raden we u aan om nu met Revu aan de slag te gaan, zodat u uw productiviteit kunt maximaliseren met onze best-in-class oplossing voor projectefficiëntie en samenwerking. Als u Onderhoud aan uw aankoop van Revu toevoegt, komt u in aanmerking voor een gratis upgrade naar de nieuwste versie als die in medio 2022 wordt uitgebracht.

Als u een bestaande klant bent, raden we u aan te upgraden naar de volgende versie van Revu om het meeste uit onze oplossingen te halen. Deze komt in medio 2022 beschikbaar. Deze nieuwste versie biedt:

• Gemakkelijkere toegang tot uw werk, inclusief markeringen, Tool Chests en documenten vanaf de werkplaats, keet of thuis
  • Meer mobiliteit dankzij een naadloze verbinding met onze nieuwe cloudoplossingen
  • Toegang tot betere beveiliging met de introductie van Single-Sign-On (SSO, eenmalige aanmelding)
Als ik Revu 20 koop/heb, kan ik mijn licentie dan downgraden naar een eerdere versie?

U kunt uw bestaande licentie downgraden naar elke versie onder Revu 20 tot de officiële end-of-sale (EOS)-datum (22 maart 2022).

Kan ik meer seats toevoegen aan mijn huidige licentie van Revu 2019 of lager?

U kunt meer seats toevoegen aan uw bestaande licentie van Revu 2019 of lager tot de officiële end-of-sale (EOS)-datum (22 maart 2022). Daarna kunnen alleen nieuwe seats worden toegevoegd aan ondersteunde Revu-licenties (Revu 20 en hoger).

Kan ik seats voor Revu 2019 of lager verplaatsen na de end-of-sale-datum?

U kunt bestaande seats overzetten naar andere apparaten tot de end-of-life (EOL)-datum (21 maart 2023).

Hoe weet ik of ik Onderhoud heb en of ik in aanmerking kom voor een gratis upgrade?

Op deze pagina kunt u de status van uw licentie controleren en het proces doorlopen.

Wat als ik een oud product heb met een onderhoudsabonnement dat geldig is tot na de EOL-datum?

U kunt gratis updaten naar een ondersteunde versie van de software.

Hoe upgrade ik mijn versie?
  • Klanten met een onderhoudsabonnement kunnen die seats upgraden volgens de standaardprocedure.
  • Klanten zonder onderhoudsabonnement moeten een betaalde upgrade aanschaffen via de gebruikelijke kanalen: webwinkel, telefonisch of PO.
Als ik niet upgrade, kan ik Revu 2019 of lager dan blijven gebruiken?

Na de EOL-datum werken oudere versies van Revu met een Perpetual of Enterprise License mogelijk nog wel, maar Bluebeam biedt niet langer technische ondersteuning voor deze versies en kan niet garanderen dat ze probleemloos blijven werken.

Ik gebruik momenteel Bluebeam Drawings, welke opties heb ik nu het product stopgezet wordt?
  • Gebruik onze Revu voor iPad-app om documenten gemakkelijk te bekijken en te markeren en om samen te werken met belanghebbenden van uw project. Klik hier voor meer informatie.
  • Later dit jaar introduceren we een reeks nieuwe cloudgebaseerde oplossingen waarmee u onderweg volledige workflows kunt openen, markeren en voltooien. Blijf op de hoogte voor updates en aankondigingen!
Heeft dit invloed op alle Studio Servers in alle regio’s?

Ja.

Heeft dit invloed op Revu voor iPad?

Dit programma heeft geen invloed op de ondersteuning voor iPad.

Heeft dit gevolgen voor Studio Prime of Studio Enterprise?

Dit programma heeft geen gevolgen voor de ondersteuning van Studio Prime. Maar u heeft wel Revu 20 of hoger nodig om Studio na 21 maart 2023 via Revu te openen.

Studio Enterprise-gebruikers met een oudere versie van Revu verliezen geen toegang tot Studio-functionaliteit omdat zij geen toegang hebben tot de cloudproducten van Bluebeam. Iedereen die Studio Enterprise met een Perpetual of Enterprise License gebruikt, verliest de toegang pas als seats voor 2019 en lager (opnieuw) moeten worden geregistreerd.

Maar iedereen die een Open Licence gebruikt, heeft na de EOL-datum geen toegang meer.
Ik ben gewend aan de klassieke gebruikersinterface van oudere versies van Revu. Waar kan ik meer informatie krijgen over de nieuwste gebruikersinterface?

Hoewel de gebruikersinterface in Revu 2018 behoorlijk is veranderd, vinden onze gebruikers nadat ze hieraan hebben kunnen wennen de bijgewerkte interface gemakkelijker te navigeren. Workflows zijn sneller doordat er minder geklikt hoeft te worden en er is meer ruimte voor documenten. Heeft u hulp nodig heeft met de nieuwe gebruikersinterface? In de app van Revu vindt u verschillende handige tutorials. Onze supportsite bevat nuttige artikelen om u te helpen bij de overstap:

Welke aankoopopties hebben klanten die na EOS een oudere versie willen kopen?

Na 22 maart 2022 kunt u alleen upgraden naar een ondersteunde versie van Revu.

Zie dit artikel voor meer informatie over ondersteunde producten/versies en ondersteuningsniveaus.
Als ik moet upgraden, hoe weet ik dan of Revu 20 mijn huidige besturingssysteem ondersteunt?
Als ik niet upgrade naar een ondersteunde versie van Revu, wat gebeurt er dan met mijn Studio-sessies/-projecten na de EOL-datum?

Alle Studio-gegevens worden behandeld volgens ons huidige gegevensretentiebeleid. Na 180 dagen inactiviteit wordt een sessie permanent verwijderd van de Bluebeam-servers. U kunt op elk moment voor deze definitieve verwijdering via een ondersteunde versie van Revu inloggen bij Studio en opgeslagen bestanden downloaden.

Studio-projecten worden nooit gemarkeerd om gearchiveerd of verwijderd te worden en kunnen alleen worden verwijderd door de projecteigenaar of een gebruiker met volledige beheermachtiging. Als een Studio-project verwijderd is door de projecteigenaar, dan blijft het gedurende 120 dagen terug te zetten. Na 120 dagen wordt het project permanent van de server verwijderd.

We gebruiken een oudere versie van externe software (bijvoorbeeld Windows, AutoCAD, Revit, SolidWorks) die niet compatibel is met Revu 20, dus ik heb de oudere versie van Revu nodig.

We raden aan te upgraden naar een compatibele versie van alle softwarepakketten om ervoor te zorgen dat uw workflows volledig worden ondersteund. Als u er toch voor kiest om een oudere versie van Revu te blijven gebruiken die compatibel is met oudere software die u gebruikt, houd er dan rekening mee dat u uw licentie na de EOL-datum niet meer kunt beheren en dat u de toegang tot Studio verliest.

Ik werk bij een groot bedrijf. Hoe weet ik wie de beheerder/eigenaar is van mijn Revu-licentie?

We adviseren u om contact op te nemen met uw IT-afdeling, want die is hoogstwaarschijnlijk de eigenaar van uw softwarelicentie.

Hoe gaat het nu verder voor gebruikers van Vu 2017 of lager?

Mensen die zonder Revu-licentie in Studio samenwerken, kunnen de Vu-functionaliteit voor toegang tot sessies of projecten krijgen door Revu 20 te downloaden en in Weergavemodus uit te voeren. Zie Weergavemodus versus Markeringsmodus voor meer informatie.

Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord in deze Veelgestelde vragen? Neem dan contact met ons op.

How-to

Revu 2019

Revu 2018

Revu 2017 & ouder

EOL

Oudere versies

Revu 2019 en oudere versies naderen het einde van hun levensduur en worden officieel stopgezet met ingang van 1 maart 2023. In de veelgestelde vragen over ons EOL-programma leest u meer over belangrijke datums en hoe u ononderbroken toegang tot Revu en Studio kunt behouden.