Veelgestelde vragen over End of Life (EOL)

• Revu 2019
  • Revu 2018
  • Revu 2017 & ouder
  • Vu 2017 en lager
  • Bluebeam Drawings

Bluebeam werkt aan een betere toekomst door te investeren in nieuwe technologie en productverbeteringen om de grootste uitdagingen in de branche het hoofd te bieden. Doordat we blijven investeren in de toekomst, komt er een moment waarop we verouderde versies niet langer ondersteunen of de integriteit ervan kunnen garanderen.

Om die reden hebben we een aantal producten die we na 21 maart 2023 niet meer ondersteunen. Zie de tabel en veelgestelde vragen hieronder voor meer informatie over de implementatie van dit EOL-programma en de gevolgen daarvan voor gebruikers zoals u.

Als u momenteel een oudere versie van Revu gebruikt, kunt u uw licentie gratis upgraden naar de nieuwste versie als u een actief onderhoudsabonnement hebt. Of koop een upgrade met korting via de webwinkel of via een telefoon- of inkooporder. Neem contact met ons op om een offerte voor een upgrade aan te vragen.

EOL-definities en -datums

De datums in onderstaande tabel gelden voor de volgende producten in onze huidige EOL-implementatie:

Fase Beschrijving DATUM
End-of-development (EOD) De datum waarna product/engineering van Bluebeam geen patches en updates meer uitgeeft voor het betreffende product. Alle producten in de release van het EOL-programma hebben hun EOD-datum al bereikt.
End-of-sale (EOS) De datum waarop Bluebeam stopt met de verkoop van het betreffende product/service en er geen seats meer kunnen worden toegevoegd of downgrades uitgevoerd. 22 maart 2022
Einde ondersteuning De datum waarna Bluebeam geen technische ondersteuning meer biedt voor het betreffende product. 21 maart 2023 of 12 maanden na de EOS-datum
End-of-life (EOL) Datum waarna de betreffende gebruikers geen toegang meer hebben tot Studio en andere clouddiensten. Perpetual Licences kunnen niet langer worden overgedragen of opnieuw geregistreerd voor het betreffende product. 21 maart 2023 of 12 maanden na de EOS-datum
Zie Bluebeam end-of-life (EOL)-ondersteuning voor een volledige lijst van producten die hun EOL bereiken of al bereikt hebben.

Vragen over EOL

Waarom komt Bluebeam met dit EOL-programma?

Bluebeam investeert in nieuwe infrastructuur en technologie met de visie om een volledig cloud- en datagericht portfolio te leveren. Omdat we ons gaan richten op ontwikkelinspanningen en -investeringen die in lijn liggen met onze toekomstvisie, kunnen we de verouderde versies niet langer ondersteunen of de integriteit hiervan garanderen.

Waarom kondigt Bluebeam EOS nu aan, maar duurt het nog minstens 12 maanden tot de officiële EOL-datum?

Het is gebruikelijk om end-of sale voorafgaand aan end-of-life af te dwingen en Bluebeam wil garanderen dat het zijn verplichtingen op grond van actieve overeenkomsten kan nakomen, inclusief onderhoud en garanties.

Hoe upgrade ik mijn versie?
  • Klanten met een onderhoudsabonnement kunnen die seats upgraden volgens de standaardprocedure.
  • Klanten zonder onderhoudsabonnement kunnen hun versie met korting upgraden via de gebruikelijke kanalen: webwinkel, telefoon- of inkooporder. Neem contact met ons op om een offerte voor een upgrade aan te vragen.
Blijft Bluebeam Revu 20 ondersteunen?

We verwachten Revu 20 te blijven ondersteunen tot medio 2024. Als Revu 20 in het EOL-programma van Bluebeam wordt opgenomen, brengen we betrokkenen daarvan ten minste 12 maanden van te voren op gepaste wijze van op de hoogte.

Hoe weet ik welke versie van Revu ik gebruik?

Lees dit artikel voor instructies om uw versie van Revu op te zoeken.

Als ik Revu 20 koop/heb, kan ik mijn licentie dan downgraden naar een eerdere versie?

Downgrades zijn niet beschikbaar voor versies die de officiële end-of-sale (EOS)-datum hebben bereikt.

Kan ik meer seats toevoegen aan mijn huidige licentie van Revu 2019 of lager?

Nieuwe seats kunnen alleen worden toegevoegd aan ondersteunde Revu-licenties (Revu 20 en hoger). U kunt geen seats toevoegen aan licenties van een versie die de officiële end-of-sale (EOS)-datum heeft bereikt.

Kan ik seats voor Revu 2019 of lager verplaatsen na de end-of-sale-datum?

U kunt bestaande seats overzetten naar andere apparaten tot de end-of-life (EOL)-datum (21 maart 2023).

Hoe weet ik of ik Onderhoud heb en of ik in aanmerking kom voor een gratis upgrade?

Gebruik uw BBID om in te loggen op de webwinkel en kijk of u in aanmerking komt voor een upgrade.

Wat als ik een oud product heb met een onderhoudsabonnement dat geldig is tot na de EOL-datum?

U kunt gratis updaten naar een ondersteunde versie van de software.

Als ik niet upgrade, kan ik Revu 2019 of lager dan blijven gebruiken?

Na de EOL-datum werken oudere versies van Revu met een Perpetual of Enterprise License mogelijk nog wel, maar Bluebeam kan niet garanderen dat ze probleemloos blijven werken. Technische ondersteuning en toegang tot Studio-functionaliteit zijn niet langer beschikbaar voor deze versies.

Wordt de Studio-functionaliteit stopgezet?

Nee. Bluebeam investeert zelfs in een nieuw, modern platform voor Studio, dat onze gebruikers een veel betrouwbaardere omgeving zal bieden. Helaas kan het oorspronkelijke platform dat onze Studio-gebruikers altijd trouw heeft gediend, niet blijven groeien en tegelijkertijd de betrouwbaarheid en functionaliteit bieden die onze gebruikers in de toekomst nodig hebben. Daarom wordt dit na 21 maart 2023 buiten gebruik gesteld. Het wordt vervangen door een nieuw Studio-platform, dat zal worden geïntegreerd in Revu 20 en toekomstige releases.

Ik gebruik momenteel Bluebeam Drawings, welke opties heb ik nu het product stopgezet wordt?
  • Revu 21 en Bluebeam Cloud vervangen Bluebeam Drawings en zijn nu beschikbaar als onze ondersteunde oplossing ‘op locatie’.
  • Gebruik onze Revu voor iPad-app om documenten gemakkelijk te bekijken en te markeren en om samen te werken met belanghebbenden van uw project. Klik hier voor meer informatie.
Heeft dit invloed op alle Studio Servers in alle regio’s?

Ja.

Heeft dit invloed op Revu voor iPad?

Dit programma heeft geen invloed op de ondersteuning voor iPad.

Heeft dit gevolgen voor Studio Prime of Studio Enterprise?

Dit programma heeft geen invloed op de ondersteuning voor Studio Prime. Maar u heeft wel Revu 20 of hoger nodig om Studio te openen via Revu na 21 maart 2023.

Studio Enterprise-gebruikers met een oudere versie van Revu verliezen geen toegang tot Studio-functionaliteit omdat zij geen toegang hebben tot de cloudproducten van Bluebeam. Iedereen die Studio Enterprise met een Perpetual of Enterprise License gebruikt, verliest de toegang pas als seats voor 2019 en lager (opnieuw) moeten worden geregistreerd.

Maar iedereen die een Open Licence gebruikt, moet upgraden naar Revu 20 of hoger om na de EOL-datum toegang te houden.
Ik ben gewend aan de klassieke gebruikersinterface van oudere versies van Revu. Waar kan ik meer informatie krijgen over de nieuwste gebruikersinterface?

Hoewel de gebruikersinterface in Revu 2018 behoorlijk is veranderd, vinden onze gebruikers nadat ze hieraan hebben kunnen wennen de bijgewerkte interface gemakkelijker te navigeren. Workflows zijn sneller doordat er minder geklikt hoeft te worden en er is meer ruimte voor documenten. Heeft u hulp nodig heeft met de nieuwe gebruikersinterface? Revu 21 biedt verschillende handige tutorials en gratis toegang tot Bluebeam University. Daarnaast bevat onze ondersteuningssite nuttige artikelen om u te helpen bij de overstap:

Welke aankoopopties hebben klanten die na EOS een oudere versie willen kopen?

Na 22 maart 2022 kunt u alleen upgraden naar een ondersteunde versie van Revu.

Zie dit artikel voor meer informatie over ondersteunde producten/versies en ondersteuningsniveaus.
Als ik moet upgraden, hoe weet ik dan of Revu 21 mijn huidige besturingssysteem ondersteunt?

Zie de Bluebeam Revu-compatibiliteitstabel voor meer informatie.

Als ik niet upgrade naar een ondersteunde versie van Revu, wat gebeurt er dan met mijn Studio-sessies/-projecten na de EOL-datum?

Alle Studio-gegevens worden behandeld volgens ons huidige gegevensretentiebeleid. Na 180 dagen inactiviteit wordt een sessie permanent verwijderd van de Bluebeam-servers. U kunt op elk moment voor deze definitieve verwijdering via een ondersteunde versie van Revu inloggen bij Studio en opgeslagen bestanden downloaden.

Studio-projecten worden nooit gemarkeerd om gearchiveerd of verwijderd te worden en kunnen alleen worden verwijderd door de projecteigenaar of een gebruiker met volledige beheermachtiging. Als een Studio-project verwijderd is door de projecteigenaar, dan blijft het gedurende 120 dagen terug te zetten. Na 120 dagen wordt het project permanent van de server verwijderd.

We gebruiken een oudere versie van externe software (bijvoorbeeld Windows, AutoCAD, Revit, SolidWorks) die niet compatibel is met een ondersteunde versie van Revu, dus ik heb de oudere versie van Revu nodig.

We raden aan te upgraden naar een compatibele versie van alle softwarepakketten om ervoor te zorgen dat uw workflows volledig worden ondersteund. Als u er toch voor kiest om een oudere versie van Revu te blijven gebruiken die compatibel is met oudere software die u gebruikt, houd er dan rekening mee dat u uw licentie na de EOL-datum niet meer kunt beheren en dat u de toegang tot Studio verliest.

Ik werk bij een groot bedrijf. Hoe weet ik wie de beheerder/eigenaar is van mijn Revu-licentie?

We adviseren u om contact op te nemen met uw IT-afdeling, want die is hoogstwaarschijnlijk de eigenaar van uw softwarelicentie.

Hoe gaat het nu verder voor gebruikers van Vu 2017 of lager?

Mensen die zonder Revu-licentie in Studio samenwerken, kunnen de Vu-functionaliteit voor toegang tot sessies of projecten krijgen door Revu 20 te downloaden en in Weergavemodus uit te voeren. Zie Weergavemodus versus Markeringsmodus voor meer informatie.

Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord in deze Veelgestelde vragen? Neem dan contact met ons op.

How-To

Aankondigingen

Revu 2018

Revu 2017 & Below

Tekeningen

EOL

Oudere versies