Hur man uppgraderar och registrerar

Gäller för:

• Revu 2017 och tidigare

Bluebeam håller på att flytta över Revu från en modell med licenser och underhåll till en prenumerationsmodell. För mer information kan du läsa Vanliga frågor om Bluebeam-prenumerationer.

Sammanfattning

Rätt sätt att uppgradera och registrera Bluebeam Revu.

Relaterade produkter

Revu

Att gå från en fullständig version till en annan räknas som en större uppgradering och kostar pengar, såvida du inte har en gällande prenumeration på underhåll när den nya programvaran släpps. Att till exempel gå från Revu 2017.x till Revu 2018 eller senare är inte en kostnadsfri uppgradering, medan att uppdatera från version 2017.0.10 till 2017.0.30 är kostnadsfritt.

1. Kontrollera kompatibilitetstabellen för Bluebeam Revu

Gå till kompatibilitetstabellen för Bluebeam Revu och bekräfta att din nya version av Bluebeam Revu är kompatibel med det operativsystem och den programvara du använder på din nya dator.

2. Hitta rätt serienummer och produktnyckel

Kontrollera att du har rätt serienummer och produktnyckel för den nya programvaran. Det är mycket viktigt att den här informationen stämmer överens med den utgåva och det versionsnummer som du ska registrera.

Om du gör en större uppgradering, till exempel från Revu 2017 Standard till Revu 2018 Standard eller senare, måste du kontakta Bluebeam för att få ett nytt serienummer och en ny produktnyckel.

Serienumret och produktnyckeln för din tidigare Revu-programvara fungerar inte för den nyare versionen. Att bara avregistrera din nuvarande installation och registrera om den med det nya serienumret och den nya produktnyckeln gör inte att programvaran uppgraderas eller att nya funktioner blir tillgängliga.

Detta gäller även utgåvor. Om du till exempel uppgraderar från Revu 2018 Standard till Revu 2018 eXtreme, måste du även här ha ett nytt serienummer och en ny produktnyckel för Revu 2018 eXtreme.

3. Ladda ner installationsprogrammet för Bluebeam Revu

Nu är det dags att ladda ner och installera den nya versionen av Bluebeam Revu.

Du måste ladda ner och installera den nyare versionen av programvaran för att kunna genomföra uppgraderingen. Att avregistrera din nuvarande Revu-programvara och registrera om den med det nya serienumret och den nya produktnyckeln gör inte att programvaran uppgraderas eller att nya funktioner blir tillgängliga.

Scenario 1: ”Jag har fått ett e-postmeddelande som innehåller det nya serienumret och den nya produktnyckeln”

Om du har fått ett e-postmeddelande som innehåller registreringsuppgifterna för den nya versionen av Bluebeam Revu ser du att det även innehåller en nedladdningslänk som tar dig till sidan Nedladdningar och uppdateringar.

Där väljer du den utgåva av Bluebeam Revu och det versionsnummer som anges i e-postmeddelandet. Om du erbjuds alternativet att spara eller köra filen efter att du har gjort dina val sparar du den på din hårddisk.

Scenario 2: ”Jag har inte fått ett e-postmeddelande som innehåller det nya serienumret och den nya produktnyckeln”

Om du inte har ett e-postmeddelande med det nya serienumret och den nya produktnyckeln kontaktar du oss för att begära en kopia.

Du kan fortfarande ladda ner programvaran från sidan Nedladdningar och uppdateringar, men du måste ladda ner exakt den utgåva och det versionsnummer som står i e-postmeddelandet om licensiering.

4. Installera Bluebeam Revu

När nedladdningen har slutförts stänger du alla dina öppna program och dubbelklickar sedan på installationsprogrammet.

Om du uppgraderar till Revu 2015 eller senare är namngivningskonventionen för installationsfilen ”BbRevu<år>_<utgåva>.exe”. För Revu 2017 ser du alltså följande:

Produktnamn Installationsprogrammets filnamn
Revu 2017 Standard
BbRevu2017_standard.exe
Revu 2017 CAD
BbRevu2017_CAD.exe
Revu 2017 eXtreme
BbRevu2017_eXtreme.exe

Om du uppgraderar till version 12 eller tidigare är namngivningskonventionen ”BbRevu<utgåva><version>.exe”. Med Revu 12.6 som exempel ser du alltså följande:

Produktnamn Installationsprogrammets filnamn
Revu 12.6 Standard
BbRevuStandard1260.exe
Revu 12.6 CAD
BbRevuCAD1260.exe
Revu 12.6 eXtreme
BbRevueXtreme1260.exe

“När ska jag ange serienummer och produktnyckel?”

Under den senare delen av installationsprocessen visas ett registreringsfönster där du kan ange serienummer och produktnyckel. Om du behöver hämta de uppgifterna från ett e-postmeddelande kan du öppna e-postprogrammet nu, och kopiera och klistra in uppgifterna i motsvarande rutor.

När du har klickat på knappen Registrera kontaktar programvaran registreringsservern för att slutföra aktiveringsprocessen. Installationsprogrammet fortsätter att köras och efter ett tag klickar du på knappen Slutför för att slutföra installationsprocessen.

Om du får ett felmeddelande när du registrerar din programvara bör du kontrollera att du har skrivit in rätt serienummer och produktnyckel enligt vad som beskrevs tidigare i den här artikeln.

Om du behöver mer hjälp är du välkommen att kontakta Bluebeams tekniska support.

Om meddelandet inte försvinner kan du gå till sidan Registreringsfel och läsa om vad det betyder och hur du kan åtgärda det.

Konfiguration

Revu 2017 och tidigare

Installation

Licensiering och registrering

Ska du uppgradera och registrera Revu? Klicka här för att läsa kompatibilitetstabellen, lära dig hur du hittar din produktnyckel och hämtar installationsprogrammet med mera.