Min arbetsyta i Bluebeam Cloud

Gäller för:

• Bluebeam Cloud – webb

När du har loggat in i Bluebeam Cloud med ditt Bluebeam ID (BBID) är det första du ser Min arbetsyta – ett personligt digitalt skrivbord där du kan ladda upp, dela och markera ritningar utanför ett projekt.

Min arbetsyta har för närvarande endast stöd för PDF.

Landningssidan för Min arbetsyta med Delat med mig

För att ladda upp filer kan du antingen dra och släppa dem eller bläddra efter dem på din enhet.

Om du behöver samarbeta om ett specifikt projekt som du har skapat eller blivit inbjuden till väljer du Projekt i det vänstra sidofältet.

Översikt

När du har laddat upp en PDF till din arbetsyta väljer du ritningen för att öppna den. Precis som i Projekt har du tillgång till markeringar, Verktygslådan och Kommentarer och former om du har behörigheten Medlem eller Admin.

Välj Bluebeam-logotypen längst upp till vänster för att återgå till Min arbetsyta efter att ha arbetat i Projekt.

Projekt till Min arbetsyta

Dela ritningar från Min arbetsyta

Du kan dela ritningar från din personliga arbetsyta med specifika medlemmar i projektgruppen och/eller intressenter för projektet.

Användare utan en Bluebeam-prenumerationsplan (Basics, Core eller Complete), iOS-/Android-användare och samarbetspartners med behörigheten Läsare kan inte dela dokument i Min arbetsyta.
  1. Högerklicka på ett uppladdat dokument och välj Dela.
  2. Ange e-postadresserna för de teammedlemmar som ska ha tillgång till ritningen.
  3. Välj behörigheter i listrutan för dina samarbetspartners i Min arbetsyta.
  4. Tryck på knappen Skicka.Skicka-knappen för delning i Min arbetsyta
  5. Upprepa stegen ovan för enskilda personer eller grupper som behöver en annan typ av åtkomst (läsa eller markera).

När du har skickat inbjudningarna får de inbjudna ett e-postmeddelande för att komma åt dokumentet. Dokumentet kommer också att finnas tillgängligt på fliken Delat med mig i Min arbetsyta när de loggar in igen.

Inbjudna användare som inte har någon Bluebeam-prenumerationsplan kan bara visa filer i arbetsytan. För att medarbetarna ska kunna komma åt markeringar, Verktygslådan och Kommentarer och former måste arbetsytans ägare dela filen med behörigheten Endast markering, och de aktuella medarbetarna måste ha minst prenumerationsplanen Basics.

Byta namn på eller radera ritningar

Om du behöver byta namn på eller ta bort en PDF i din arbetsyta högerklickar du på miniatyrbilden för filen och väljer ett av alternativen.

Min arbetsyta i skrivskyddat läge

Om du har ett skrivskyddat konto eller behörigheten Läsare kan du inte ladda upp ritningar till Min arbetsyta. Du kan dock bli inbjuden att samarbeta i projekt.

När din prenumerationsplan eller testversion går ut övergår ditt konto automatiskt till skrivskyddat läge. Du kan fortfarande visa ritningar som du tidigare har laddat upp till Min arbetsyta, men du kan inte placera ut markeringar eller kommentarer i dem. Kontakta organisationsadmin för ditt Bluebeam-konto för att återställa eller begära tillgång till en Bluebeam-prenumerationsplan.

Bluebeam Cloud

Instruktioner

Felsökning

Prenumerationer

Med vår nya mobil-/webbläsarlösning, Bluebeam Cloud, kan du använda Min arbetsyta som ditt eget personliga skrivbord för att lagra och markera PDF-filer.