Implementatiehandleiding voor Bluebeam-abonnement

Welkom bij de Implementatiehandleiding voor Bluebeam-abonnementen. Het doel van deze handleiding is om IT-beheerders die software beheren en implementeren, te voorzien van de informatie die ze nodig hebben om Bluebeam-abonnementen succesvol te implementeren bij eindgebruikers. Ga voor meer informatie over Bluebeam-abonnementen (Basics, Core en Complete) naar bluebeam.com/pricing.

Belangrijkste doelstellingen en overwegingen

Deze sectie is bedoeld om u en eventuele belangrijke stakeholders binnen uw organisatie te helpen bij het plannen van de implementatie van uw Bluebeam-abonnement. Vul de volgende vragen in met de belangrijkste stakeholders.

Overstap van eindgebruikers

• Wat is uw streefdatum voor de overstap van gebruikers naar accounts met een abonnement?
  • Wat zijn uw doelstellingen voor een succesvolle overstap van gebruikers?
  • Welke stappen moeten er worden ondernomen om uw doelstellingen te bereiken?

SSO

• Wilt u SSO implementeren voor gebruikers?

Ga naar SSO voor meer informatie.

Implementatie

• Gaat u Revu 21 als pakket aanbieden aan eindgebruikers of laat u hen Revu 21 zelf downloaden en installeren?
  • Zijn er bij de implementatie nog specifieke overwegingen (bijv. werksets, profielen, voorkeuren)?

Ga voor meer informatie naar Revu 21-implementatie.

Training en services

• Wat zijn uw doelstellingen inzake gebruikersvaardigheid, workflow en/of standaardisering van hulpmiddelen?
  • Wilt u training of professionele diensten toevoegen als onderdeel van de implementatie?

Ga voor meer informatie naar Onboarding en training.

Bluebeam-portaal voor abonnementsbeheer

Bluebeam-abonnementen worden in het Bluebeam-portaal voor abonnementsbeheer beheerd.

Zodra uw Revu 21-licentie is aangemaakt, krijgt een specifieke contactpersoon bedrijfsbeheerdersrechten via een e-mailuitnodiging toegewezen. Deze persoon kan dan gebruikers (en/of andere bedrijfsbeheerders) toevoegen en beheren.

In Revu 21 hulpbronnen voor IT-beheerders vindt u de Handleiding voor beheerders en Handleiding voor het beheren van Bluebeam-abonnementen om uw installaties, Bluebeam-abonnementen en gebruikers te beheren.

Nadat u uw machtigingen als bedrijfsbeheerder via e-mail hebt aanvaard, kunt u gebruikers toevoegen aan uw account en hen toegang verlenen tot abonnementen. Nadat gebruikers aan een abonnement zijn toegevoegd, worden er automatisch e-mails naar hen verzonden met een verzoek om de uitnodiging te accepteren en aan de slag te gaan met Revu 21, Bluebeam Cloud en Bluebeam University.

Bedrijfsbeheerdersrechten geven geen toegang tot Revu 21 of Bluebeam Cloud. Nadat u uw Bluebeam-account als beheerder heeft geactiveerd, moet u zich aanmelden bij het portaal voor abonnementsbeheer en uzelf een abonnement toewijzen, voordat u aan de slag kunt met Revu 21 en Bluebeam Cloud.
Afhankelijk van uw plannen voor SSO, Revu 21-implementatie, communicatie met gebruikers en/of andere factoren, kunt u gebruikers ook later toevoegen om een optimale gebruikerservaring aan te bieden.

SSO

Single sign-on (SSO) bevindt zich in een vroege toegangsfase. SSO is alleen beschikbaar voor actieve klanten die minimaal 100 seats hebben gekocht of omgezet naar een Bluebeam-abonnement.

U kunt ervoor kiezen om SSO te implementeren voor uw Bluebeam-abonnement. Hiermee kunnen gebruikers zich aanmelden bij Revu 21, Studio en Bluebeam Cloud met hun SSO-gegevens in plaats van een Bluebeam ID. De Revu 21 hulpbronnen voor IT-beheerders bevatten hulpbronnen voor de configuratie van Microsoft Azure AD en Okta AD, de twee typen die wij momenteel ondersteunen.

Als u SSO wilt implementeren, adviseren wij u om pas gebruikers aan uw licentie toe te voegen nadat u SSO hebt geconfigureerd. Anders zullen gebruikers een e-mail ontvangen waarin hen wordt gevraagd een Bluebeam ID aan te maken (als ze er nog geen hebben). Zodra SSO is geïmplementeerd, kunnen ze zich aanmelden met hun SSO-inloggegevens en hebben ze dus hun vorige BBID-inloggegevens niet meer nodig.

Revu 21-implementatie

Bluebeam Revu is onze desktopgebaseerde oplossing voor projectefficiëntie en samenwerking voor de AECO-industrie. Met Revu 21 neemt u uw werk met u mee en kunt u zich op elke computer aanmelden met uw autonome of SSO-geactiveerde Bluebeam ID.

In de installatiehandleiding in de Revu 21 hulpbronnen voor IT-beheerders kunt u implementatiepakketten downloaden en leren hoe u Revu in uw organisatie kunt implementeren. U kunt er ook voor kiezen om gebruikers zelf Revu te laten downloaden en installeren. Zodra een gebruiker de uitnodiging voor toegang tot het Bluebeam-abonnement accepteert, ontvangt hij/zij een e-mail met een link om Revu te downloaden. Deze e-mail bevat een bericht om vóór het downloaden even bij de IT-afdeling na te vragen of Revu al is geïmplementeerd.

Als u van plan bent Revu 21 te implementeren, doe dit dan voordat u gebruikers toevoegt aan uw licentie. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat individuele gebruikers niet proberen om Revu 21 op eigen houtje te downloaden en te installeren.

Bestaande gebruikers die overstappen van versie 20, 2019 en 2018

Revu 21 heeft dezelfde gebruikersinterface als Revu 2018. Voor gebruikers die overstappen van Revu 2018, 2019 of 20 naar Revu 21, zal de ervaring zeer vergelijkbaar zijn met enkele verschillen, afhankelijk van de versie en editie (Standard, CAD of eXtreme).

In onze releaseopmerkingen kunt u lezen welke functionaliteit aan elke versie is toegevoegd. Deze informatie kan nuttig zijn om aan gebruikers te verstrekken, vooral als ze eerder de versies 2018 of 2019 hebben gebruikt. Bovendien kunnen gebruikers die overstappen op het Complete-pakket, profiteren van alle functies die voorheen beschikbaar waren in de eXtreme-editie van Revu.

Een overzicht van functies per editie voor versies 20 en lager vindt u op onze pagina Editie-overzicht. Ga naar onze pagina Abonnementsfuncties van Revu 21 om te zien welke functies beschikbaar zijn voor elk abonnement.

Bestaande gebruikers die overstappen van versie 2017 en vroeger

In april 2018 heeft Bluebeam Revu 2018 gelanceerd, die ontworpen is om de gebruikerservaring te verbeteren en de efficiëntie te maximaliseren. Deze versie van Revu zorgde voor een aanzienlijke verbetering van de gebruikerservaring dankzij een nieuwe gebruikersinterface, vooraf geïnstalleerde trainingshulpmiddelen en nieuwe functies zoals de dynamische werkbalk Eigenschappen.

Gebruikers die momenteel versie 2017 of lager gebruiken, zullen een leerproces doormaken bij de overstap naar de nieuwe interface. Dit betekent dat u moet bepalen hoe u het verandermanagement voor de implementatie gaat aanpakken voordat u verder gaat. Training door een instructeur wordt ten zeerste aanbevolen.

Onder Waar is het naartoe gegaan? [EN] vinden gebruikers van Revu 2017 en oudere versies een overzicht met veelgebruikte functies in de bijgewerkte gebruikersinterface.

Bewustmaking van de eindgebruiker

Bij elke grote verandering is het belangrijk om de betrokkenen te laten weten dat de verandering eraan komt, waarom die eraan komt en wat de gevolgen voor hen zijn. Door duidelijke en inzichtelijke informatie over de nieuwe Bluebeam-abonnementen te verstrekken, kunt u de gebruikers geruststellen en hen aanmoedigen om sneller en succesvoller over te stappen naar de nieuwe versie.

We raden aan om uw gebruikers 14 dagen, 5 dagen en 1 dag voordat de abonnementen worden geactiveerd op de hoogte te brengen van de verandering via e-mail. Leg in deze e-mails de nadruk op wat komen gaat, hoe het hen positief zal beïnvloeden, en welke stappen ze moeten nemen als het zover is.

Vier belangrijke veranderingen voor eindgebruikers

• Bluebeam ID: gebruikers zullen een Bluebeam ID (BBID) gebruiken om zich aan te melden bij Revu 21 en Bluebeam Cloud. Iedereen die zich eerder bij Studio heeft aangemeld, heeft een Bluebeam ID aangemaakt. Ze kunnen deze Bluebeam ID blijven gebruiken om zich aan te melden bij Revu 21, Studio en Bluebeam Cloud – tenzij u eenmalige aanmelding (SSO) implementeert, in dat geval gebruiken ze hun SSO-inloggegevens.
  • Revu 21: met een abonnement moeten gebruikers zich nu aanmelden bij Revu om toegang te krijgen tot de toepassing. Na de eerste keer aanmelden hoeven ze zich niet meer elke keer aan te melden, tenzij ze zich afmelden voordat ze Revu afsluiten. Naast de verplichting om zich aan te melden, zullen gebruikers dezelfde Bluebeam Revu- en Studio-projecten/sessies blijven gebruiken als nu. Revu 21 heeft dezelfde UI als Revu 20, 2019 en 2018. Alle functies in de nieuwe desktopversie van Revu zullen u bekend voorkomen uit Revu 20, maar de functieset in elk abonnementspakket is anders dan in Revu Standard, CAD en eXtreme.
  • Bluebeam Cloud: Bluebeam Cloud is een nieuwe suite van cloudgebaseerde oplossingen die op maat gemaakt zijn voor de AECO-industrie. Met Bluebeam Cloud kunt u opmerkingen plaatsen en samenwerken aan projectdocumenten, en uw eindcontroles, RFI’s en indieningsworkflows beheren vanuit kantoor of op locatie, op elke browser en elk iOS-apparaat.
  • Bluebeam University: Bluebeam University (BBU) is een online, on-demand leerplatform dat is ontworpen om het vertrouwen en de vaardigheden van Bluebeam-gebruikers te laten groeien, training voor de hele organisatie te vergemakkelijken, en de terugverdientijd te verkorten. Bluebeam University werd voorheen aangeboden als een apart, betaald abonnement. Abonnees ontvangen nu een e-mail met een gepersonaliseerde link om hen toegang te verlenen en inloggegevens aan te maken, die losstaan van hun BBID.

Activeringservaring

Zodra een gebruiker is toegewezen aan een Bluebeam-abonnement, ontvangt hij of zij een e-mail met een unieke link om toegang te krijgen tot Bluebeam University en een aparte e-mailuitnodiging om de accountregistratie te voltooien.

Als een gebruiker geen Bluebeam ID heeft (en SSO niet is ingeschakeld), zal deze zijn of haar BBID in deze fase aanmaken.

Zodra een gebruiker het abonnement heeft geactiveerd, ontvangt hij/zij nog een e-mail met informatie over het gebruik van Revu 21 en Bluebeam Cloud. In deze e-mail krijgt de gebruiker de optie om Revu te downloaden, met de opmerking dat hij/zij eerst contact moet opnemen met de IT-afdeling. Als u Revu 21 implementeert en niet wilt dat gebruikers Revu apart downloaden, raden we u aan dit te vermelden in de informatie voor eindgebruikers.

Het installeren van Revu vereist beheerdersrechten. Als u Revu 21 al hebt geïmplementeerd en een eindgebruiker het probeert te installeren, krijgt deze een melding dat Revu 21 al is geïnstalleerd.

Onboarding en training

Na de activering ontvangen gebruikers een aantal onboardingmails om de overstap te vergemakkelijken. Deze wekelijkse serie van vier e-mails (één per week) wordt gevolgd door een exit-enquête die één dag na de activering van de eindgebruiker verschijnt.

Training

• Bluebeam University: Bluebeam University is een online, on-demand leerplatform dat is ontworpen om het vertrouwen en de vaardigheden van Bluebeam-gebruikers te laten groeien, training voor de hele organisatie te vergemakkelijken, en de terugverdientijd te verkorten. Bluebeam University werd voorheen aangeboden als een apart, betaald abonnement. Dit is een zelfgestuurde ervaring waarbij de lerenden op hun eigen tempo vooruitgang boeken.
  • Training door een instructeur: de Bluebeam-training onder leiding van een instructeur biedt klassikale trainingen aan om de collectieve kennis van een groep en individuele lerenden over bepaalde onderwerpen te vergroten.
  • Professionele diensten: het team voor professionele diensten van Bluebeam kan u ondersteunen op project- of organisatieniveau bij het definiëren en implementeren van best practices op maat.
  • Gratis hulpmiddelen: Bluebeam heeft een uitgebreide bibliotheek met gratis actuele video’s en artikelen die toegankelijk zijn via het Kenniscentrum.

Configuratie

Abonnementen

Revu 21

Bluebeam Cloud

Ontdek wat u nodig hebt om te beginnen met de implementatie van Bluebeam-oplossingen op abonnementsbasis in uw organisatie.