Vragen over licenties en installatie

Dit artikel is van toepassing op:

• Revu 20 en lager
Revu 21 hanteert een abonnementsmodel in plaats van een licentiemodel met onderhoudspakket. Meer informatie over Revu 21, Bluebeam-abonnementen en abonnementsbeheer vindt u in de Veelgestelde vragen over Bluebeam-abonnementen of de Handleiding voor het beheren van Bluebeam-abonnementen.
Revu 2019 en oudere versies naderen het einde van hun levensduur op 1 maart 2023. Na deze officiële EOL-datum kunt u uw licenties niet langer beheren. Zie onze veelgestelde vragen over EOL voor meer informatie.

Ik moet een seat overzetten naar een ander apparaat.

Volg deze instructies om uw seat te verplaatsen. Als het apparaat niet meer werkt en u de licentiebeheerder bent, neem dan contact met ons op via de ondersteuningssite:

1. Scrol naar het contactformulier.
  2. Selecteer in het formulier Licenties en registratie bij Type vraag.
  3. Vermeld in uw bericht het serienummer en de computernaam.

Hoe voeg ik seats toe aan mijn licentie?

Als u Revu 20 en een onderhoudspakket heeft, kunt u contact opnemen met het verkoopteam over het toevoegen van seats aan een bestaande licentie. Volg de onderstaande instructies zodat een verkoopvertegenwoordiger uit uw regio contact met u kan opnemen.

1. Ga naar https://www.bluebeam.com/nl/contact/.
  2. Als u zich in de VS bevindt, scrol dan naar beneden en selecteer Contact Sales.
  3. Als u zich buiten de VS bevindt, selecteer dan bovenaan de pagina uw regio, scrol naar beneden en selecteer Neem contact op.

Houd voor uw gesprek met een verkoopvertegenwoordiger uw serienummer bij de hand, want extra seats moeten hetzelfde serienummer en dezelfde productcode, Revu-editie en (indien van toepassing) onderhoudstermijn hebben.

Hoe installeer ik Revu?

Voor een stapsgewijze handleiding om Revu te installeren op uw Windows-besturingssysteem, klikt u hier.

Ik heb al een licentie en moet een oudere versie van Revu opnieuw downloaden.

U kunt hier oudere versies van Revu downloaden.

Ik wil upgraden naar de nieuwste versie van Revu.

Als u licentiebeheerder bent, kunt u een upgrade aanschaffen. Zie voor meer informatie dit artikel. Neem bij vragen contact met ons op. Selecteer Neem contact op en selecteer vervolgens Licenties en registratie als Type vraag.

Ik heb mijn productcode nodig.

Als u uw productcode niet kunt vinden, neem dan contact op met uw licentiebeheerder (doorgaans de persoon die Revu heeft gekocht of uw IT-beheerder). Als de licentie opnieuw verzonden moet worden naar uw licentiebeheerder, stuur ons dan het serienummer zodat we u verder kunnen helpen.

Waar kan ik alle licenties voor het account van mijn bedrijf en de geregistreerde computers voor elke licentie zien?

Als u licentiebeheerder bent en een onderhoudspakket hebt, kunt u zich aanmelden bij de Gateway om informatie over uw licenties te bekijken. Zo niet, neem dan contact met ons op voor een complete lijst met licenties.

U kunt hier een lijst zien met computers die op een specifieke licentie geregistreerd zijn.

Is er een manier om seats van mijn Revu-licentie(s) vrij te geven?

Als u Enterprise License(s) of Open License(s) hebt, kan uw Gateway-beheerder computers intrekken en gebruiksgegevens bekijken in ons online beheerportaal, Bluebeam Gateway.

Zie voor meer informatie onze Gateway-gebruikershandleiding.

Wat is de Bluebeam Gateway?

De Bluebeam Gateway is een online beheerportaal voor licenties met actief onderhoud. Gateway-beheerders (ook wel licentiebeheerders genoemd) kunnen onder andere hun Bluebeam-account wijzigen, uploaders van Drawings toevoegen of verwijderen en andere Gateway-beheerders beheren. Zie voor meer informatie onze Gateway-gebruikershandleiding.

Ik heb problemen met de toegang tot mijn account of licentie in Gateway.

Neem contact met ons op via de ondersteuningssite.

1. Scrol naar het contactformulier.
  2. Selecteer in het formulier Licenties en registratie bij Type vraag.

Zijn er vereisten voor de installatie?

Zie de Bluebeam Revu-compatibiliteitstabel om na te gaan of de versie van Revu die u wilt installeren compatibel is met het besturingssysteem en de bijbehorende software op uw computer.

Hoe registreer ik Revu?

Nadat u de software hebt gekocht, ontvangt u een licentiecertificaat met uw serienummer en productsleutel waarmee u Revu registreert. Volg de instructies onder Hoe registreer ik Revu? om de softwareregistratie te voltooien.

Ik krijg een foutmelding tijdens het registreren. Wat betekent dat?

Hieronder staan de meest voorkomende foutmeldingen die u kunt zien tijdens de registratie van Revu. Klik op de melding om de oplossing te bekijken.

Kan ik Revu implementeren met SCCM of groepsbeleid op mijn netwerk?

Ja. Ons implementatiepakket biedt beheerders de flexibiliteit om Revu automatisch te installeren op bedrijfscomputers. Er is een speciale build beschikbaar op de pagina Revu-installatiepakketten voor ondernemingen, waar ook de Revu-installatiehandleiding voor ondernemingen te vinden is.

Configuratie

Revu 2018

Revu 2019

Revu 20

Licenties en registratie

Hebt u een vraag over de licentie of installatie van Bluebeam Revu? Klik om antwoorden te lezen op veelgestelde vragen en nog veel meer.